Anchete și proteste după scandalul adopției din Mehedinți. Cum se apără procuroarea

119

Imaginile apărute vineri, cu o femeie-procuror înconjurată de mascați, în timp ce scotea cu forța o fetiță de opt ani din locuință în care stătea cu asistenții maternali, au stârnit un val de reacții. Incidentul a avut loc în Baia de Aramă, județul Mehedinţi. Imaginile au devenit virale, iar societatea civilă a reacționat imediat: procurorii pot dispune arestarea unor infractori, dar nu pot târâ copii pe stradă, împotriva voinței lor.

Parchetul General face acum verificări în privința procuroarei care ar fi bruscat-o pe minoră. Aceasta s-a apărat spunând că fata era agitată, dar a reușit să o ia în brațe şi să o predea tatălui adoptiv. Şi premierul Viorica Dăncilă a reacționat. Ea a cerut Ministerului Muncii, dar şi Ministerului de Interne demararea unei anchete în acest caz.

Fetița de opt ani era cu asistenții maternali, care au avut grijă de ea timp de șapte ani, când mai mulți polițiști, însoțiți de un procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, au venit să o ia din locuința acestora din Baia de Aramă, județul Mehedinţi. Cea mică fusese dată în adopție unui cuplu din Statele Unite, dar cu cetățenie română. Însă fata nu dorea să plece, ci să rămână alături de asistenții maternali. Minora apare în imaginile surprinse de camerele de supraveghere plângând şi zbătându-se, în timp ce procurorul, o femeie, încearcă să o ducă la familia adoptivă. La un moment dat copila se aruncă pe jos, dar este ridicată şi dusă mai departe. Fetița se afla acum alături de cei care au adoptat-o legal.

Sursa: stirileprotv.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ