Anchetă la CFR după multiplele deraieri de trenuri din vestul țării

92

Ministrul Transorturilor, Răzvan Cuc, a anunțat că Agenția de Investigare Română (AGIFER) a deschis o anchetă după ce în zona Banatului,și nu numai, au avut loc mai multe deraieri de trenuri. De la începutul anului, cel puțin 5 astfel de incidente s-au petrecut în țară, dintre care 4 în Timiș, Arad și Hunedoara.

„S-a constituit o comisie la nivelul AGIFER, aşteptăm să vedem concluziile comisiei. (…) Înţeleg că nu sunt probleme la infrastructura feroviară în acea zonă. Nu vreau să mă antepronunţ eu înaintea comisiei de la AGIFER, să ne spună care sunt cauzele. Este clar că infrastructura feroviară trebuie modernizată. Tocmai de asta am şi venit pe şantiere, ca să accelerăm şi să mă asigur că se lucrează pe Coridorul IV, coridor principal, unde avem alocaţii bugetare – ei (constructorii, n.r.) nu trebuie decât să construiască şi să vedem că, în sfârşit, se întâmplă lucruri în România aşa cum ne dorim toţi românii: de calitate, în parametri normali ca şi timp. Nu am cerut nimic altceva decât să-şi facă treaba aşa cum trebuie, să nu mai avem incidente”, a declarat Cuc, la Hunedoara.

Vă amintim că ultima deraiere de tren s-a petrecut, joi, la Zam, în județul Hunedoara și circulația în zonă se desfășoară în continuare pe un singur sens pentru că trebuie reabilitată șina pe o lungime de 180 de metri. De asemenea, la începutul lunii martie, în vestul țării s-au produs două deraieri de trenuri în aceeași zi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ