ANCHETĂ DNA! Afacerea prin care fraţii Cristescu au devenit proprietarii parcării din spatele magazinului Bega, suspectă de corupţie!

1925

Cadoul imobiliar primit de patronii holdingului Bega Grup, fraţii Emil şi Marius Cristescu, de la fostul premier Victor Ponta face obiectul unui dosar de cercetare penală deschis, recent, de structura centrală a DNA.

Este vorba despre terenul ultracentral din spatele magazinului Bega, în suprafaţă de 3.700 de metri pătraţi, evaluat la peste 3 milioane de euro, care a ajuns în proprietatea fraţilor Cristescu printr-o decizie a Ministerului Economiei, din 18 aprilie 2014, condus la acea vreme de Constantin Niţă.

În condiţiile în care fostul ministru mai este suspect într-un dosar aflat pe masă de lucru a DNA – din perioada când era ministrul Energiei şi a primit de la un om de afaceri suma de 30.000 de euro, în schimbul exercitării influenţei pe lângă primarul unui municipiu pentru ca acesta să semneze un contract cu firma denunţătorului – este de aşteptat ca fostul demnitar să dea cu subsemnatul şi în dosarul terenului atribuit ilegal fraţilor Cristescu.

Potrivit site-ului de presă deBanat.ro, în dimineaţă zilei de 22 februarie s-a prezentat la DNA o angajată a Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Timiş, inspector avizator în cadrul instituţiei, care a fost audiată în calitate de martor în acest dosar.

De asemenea, în aceeaşi zi, au fost chemaţi de procurorii anticorupţie să dea cu subsemnatul mai mulţi angajaţi din Ministerul Economiei, care au fost chestionaţi pe marginea modului în care parcarea Bega a ajuns în posesia fraţilor Cristescu.

Să mai spunem că baza legală folosită de Ministerul Economiei pentru cedarea terenului ultracentral către SC Bega Turism SĂ a fost HG 834/1991, însă acesta este un act normativ care se referea doar la terenurile societăţilor comerciale cu capital de stat. Documentaţia care a stat la baza acestei HG a fost făcută de OCPI Timiş în februarie 2014, în vreme ce instituţia era condusă de Marcel Torje, susţinut pentru această funcţie de fostul viceprimar PSD Traian Stoia, angajat al fraţilor Cristescu.

Cu siguranţă, şi Marcel Torje va face drumuri la DNA, în condiţiile în care intabularea terenului a fost făcută în decembrie 2014, de firma Pilot Cad, despre care există date că i-ar aparţine, prin interpuşi, însuşi fostului şef de la OCPI Timiş.

În dată de 31 martie 2016, Curtea de Apel Timişoara a decis anularea certificatului de atestare emis de Ministerul Economiei către SC Bega Turism SA, însă fraţii Cristescu au atacat această hotărâre la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Citeşte şi: Tun imobiliar! Terenul ultracentral făcut “cadou” fraţilor Cristescu de către Guvernul Ponta a revenit în domeniul public!

Sursa: ImpactPress

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.