ANAF, pe urmele românilor, pretutindeni! Scrisoarea Fiscului care stârnește panică și revoltă

544

Sub sancţiunea amenzii, un vasluian, aflat la muncă în străinătate, a fost notificat de către  ANAF să se prezinte în termen de 15 zile în România pentru a-şi onora obligaţiile fiscale, raportat la veniturile realizate în Islanda.

Notificarea transmisă de ANAF, prin Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vaslui, emisă în luna octombrie, anul curent, a devenit virală pe internet, stârnind revoltă printre români. Mai ales printre cei din Diaspora.

Prin notificarea emisă pe 12 octombrie, anul curent, ANAF îl atenţiona pe Mihăiţă Păduraru, un tânăr de 22 de ani, originar din localitatea vasluiană Rediu Galian, Codăeşti, că are obligaţia să se prezinte de urgenţă în România pentru a depune declaraţiile fiscale aferente veniturilor realizate în Islanda, acolo unde locuieşte în prezent şi lucrează în condiţii legale.

”Stimate domn, vă aducem la cunoştinţă că, potrivit evidenţelor noastre, aţi realizat venituri în Islanda şi aveţi obligaţia depunerii Declaraţiei Unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice, pentru anul 2017. Neîndeplinirea la termen a obligaţiilor de declarare prevăzute de lege se sancţionează cu amendă contravenţională, potrivit articolului 336, alineat 3, din Codul de procedură fiscală”, se menţionează în notificarea ANAF.

Totodată contribuabilul a fost invitat ca în termen de 15 zile de la primirea documentului să se prezinte la sediul AJFP Vaslui în vederea audierii.

Citește mai mult pe adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ