Autostrada Timișoara – Belgrad nu rămâne doar un vis! Ultimele noutăți despre drumul expres de 140 de kilometri

589

Autoritățile din Timiș și din regiunea Voivodina, Serbia, nu renunță la ideea construirii unei autostrăzi Timișoara – Belgrad.

Planurile pentru construirea șoselei rapide au apărut încă de pe vremea guvernării Cioloș, atunci când a fost semnat și un acord de realizare a șoselei, semnat de premierii României și Serbiei, chiar la Timișoara. Discuțiile au fost reluate în acest sfârșit de săptămână, la Voivodina, unde s-au sărbătorit 100 de ani de la unirea acestei regiuni cu Serbia. Lideri administrației județene Timiș au participat la festivități.

”Momentul a fost unul prielnic și am stabilit să susținem în fața autorităților centrale din ambele țări construcția autostrăzii Timișoara – Belgrad, care am văzut ca se bucură de un mare interes în Voivodina și despre deschiderea de puncte de trecere a frontierei permanente la Foeni și Beba Veche.

Timișoara și Novi Sad 2021 a fost un alt subiect discutat deoarece punțile de legătură pe care le putem creea acum trebuie să fie extrem de solide pentru a rezista după anul în care cele două orașe vor fi Capitale Europene ale Culturii”, a transmis Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

Drumul expres ar urma să aibă aproximativ 140 de kilometri, între Timișoara și Pancevo, și două benzi pe sens. În octombrie 2016 a fost aprobat studiul de fezabilitate, în valoare de aproape 9 milioane şi jumătate de euro. Şoseaua ar urma să fie gata până în 2025.

LĂSAȚI UN MESAJ