Amsterdam, orașul unde trecutul se întâlnește cu viitorul

315

Una dintre cele mai frumoase destinații turistice europene este fascinantul Amsterdam, un oraș cosmopolit, plin de farmec, în care pofta de plimbare e de nestăpânit. La fel și prin împrejurimile sale, pentru că „Veneția nordului”, cum mai este denumită Olanda, datorită celor peste 100 de canale care o străbat, este ca o țară de poveste, pe care o poți descoperi la pas, pe bicicletă, cu trenul sau cu vaporașele cochete.

Agenția de turism Ultramarin vă propune să porniți într-una din cele mai frumoase vacanțe, începând din 25 mai, pe un traseu splendid: http://rezervari.ultramarintm.ro/holiday/details/ams

amsterdam6 nou

Amsterdam este un oraș al contrastelor și al superlativelor, având mai multe canale ca și Veneția și mai multe poduri decât Parisul. Este unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa, cu peste 50 de muzee care expun orice, de la cei mai renumiți artiști ai lumii până la istoria cannabisului – toate acestea pentru a astâmpăra setea chiar și celui mai ardent iubitor de cultură. Aspectul general al orașului este acela al unei splendide bijuterii, perfect gândită și conservată: majoritatea clădirilor datează din secolul 17 și totuși frumoasele clădiri se integrează armonios în atmosfera modernă a Amsterdamului. De la muzeele de artă pline de capodopere până la piețele de flori pline de culoare, de la cafenelele cochete până la Cartierul Roșu, în capitala Olandei găsești la tot pasul ceva unic.

amsterdam2 nou

Printre acestea se află și Rijksmuseum, muzeu faimos în toată lumea, ce cuprinde o colecţie uriașă de tablouri din „Secolul de Aur” olandez. Atracția principală este faimosul tablou Rondul de noapte al lui Rembrandt.Iar unul dintre cele mai frumoase momente pentru orice turist care ajunge în Amsterdam este o plimbare prin Bloemenmarkt, singura piață de flori plutitoare din lume.

amsterdam3 nou

Capitala olandeză are peste 1200 de poduri care străbat canalele care au o lungime totală de peste 100 km și sunt mai mult de jumătate de milion de biciclete pe străzile orașului. Nu este un oraș de întindere mare și, fără îndoială poate fi străbătut cu piciorul. Centrul Amsterdamului poate părea la început un labirint de străduțe și canale fără niciun plan de ansamblu. Dar gândiți-vă la el ca la o pânză de păianjen uriașă și, odată ce veți înțelege structura orașului, va fi ușor să vă descurcați. Miezul orașului, din jurul pieței numite Dam, are formă de potcoavă și cuprinde o serie de străzi largi (principala este Damrak-Rokin) și alei înguste. Are și unele dintre cele mai vechi căi navigabile, cândva atât de importante pentru transportarea de bunuri din întreaga lume comercială olandeză. Zona aceasta este mărgintă de o centură de canale (grachten), cele principale având un volum foarte mare. Străduțele (straatjes) sunt răspândite în forme de raze din centru, străbătând canalele cu ajutorul a peste 1000 de poduri care reprezintă o parte deosebită a orașului.

giethoorn nou

Și pentru că suntem în Olanda, Ultramarin vă propune o vizită la Giethoorn, „micul Eden olandez”, dar și prin frumoasele orășele Haarlem, Utrecht sau Hoorn.

amsterdam5 nou

Despre toate acestea veți putea afla detalii chiar în timpul vizitării, pentru că excursioniștii vor avea BONUS câte o pereche de căști wireless pentru a fi în contact permanent cu ghidul.

amsterdam4 nou

Detaliile acestei splendide excursii le puteți afla aici: http://rezervari.ultramarintm.ro/holiday/details/ams sau la numărul de telefon 0256.499706.

(P)

LĂSAȚI UN MESAJ