3 C
Timișoara
marți 23 aprilie 2024

Ample lucrări de corecții ale arborilor din oraș

Primăria Timișoara intensifică acțiunile de îngrijire a vegetației, specifice acestei perioade și răspunde, totodată, numeroaselor solicitări primite de la cetățeni vizând lucrări de toaletare a arborilor și arbuștilor în toate cartierele orașului. 
Echipele de la Horticultura, Rogera și Barierra System sunt pe teren și intervin în Parcul Dacia și pe străzile: Socrate, Tiberiu Timișan Pop,  Mureș, Crivaia, Meziad, M. M.Ciopec, Dr. Ioan. Mureșan, Basmului, Satu Nou, 1 Decembrie.
Intervențiile sunt adaptate sezonului și includ:
– corecții ușoare și ridicări de coroane pentru a menține o formă echilibrată pentru a facilita circulația pietonală sau auto, dar și pentru a permite pătrunderea luminii naturale;
– eliminarea ramurilor periculoase sau uscate, pentru a preveni accidentele și pentru a proteja siguranța cetățenilor.
Toaletarea arborilor se face periodic, pentru a asigura dezvoltarea armonioasă și sănătatea arborilor. Situația este monitorizată de echipele responsabile, care stabilesc prioritățile de intervenție. 
Colaborarea comunității cu administrația locală este esențială pentru Primăria Timișoara și vă încurajăm să ne sesizați în continuare problemele legate de spațiile verzi și arbori.
Solicitările vor fi prioritizate în funcție de urgența intervenției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :