Amenzi pentru firmele de telecomunicaţii care nu au ridicat cablurile căzute după furtună. Foto

80

Furtuna din 17 septembrie a lăsat Timişoara aproape paralizată. Dacă iluminatul public a revenit cât de cât la normal, dacă resturile copacilor căzuţi au fost ridicate aproape din tot oraşul, în ceea ce priveşte cablurile puse la pământ de vânt, situaţia nu s-a îmbunătăţit deloc. La mai bine de trei săptămâni de la vijelia puternică care s-a abătut asupra oraşului, poliţiştii locali au ieşit pe teren să estimeze situaţia.

De asemenea, mulţi cetăţeni s-au plâns agenţilor de cablurile căzute la pământ. Aşadar, poliţiştii au sancţionat 4 firme de telecomunicaţii. „Așa cum s-a specificat deja, resturile de acest gen reprezintă un real pericol pentru participanții la trafic, inclusiv pietoni, dar conferă și un aspect inestetic orașului. Până la ora actuală, în urma constatărilor în teren ale polițiștilor locali, dar și ca urmare a sesizărilor primite de la cetățeni, au fost identificate un număr de 65 de locații în care au fost abandonate cabluri pe domeniul public. În total, de la începerea acțiunilor pe această linie au fost aplicate un număr de 10 sancțiuni contravenționale”, transmite Poliţia Locală.

Firmele amendate sunt: RCS&RDS, UPC, Telekom și Orange. Mai mult, reprezentanților celor patru firme li s-au înmânat personal notificări ca în regim de urgență să strângă cablurile care le aparțin de pe domeniul public. Amenzile sunt cuprinse între 1.000 şi 2.500 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ