Aeroportul Timişoara este ,,pe val”. În nouă luni a avut peste 1,2 milioane de pasageri

94

Traficul Aerportului Internaţional Timişoara este în continuă creştere. Ultimele cifre arată că în primele 9 luni ale anului peste 1,2 milioane de pasageri au călătorit cu aeronave din Timişoara. Traficul este cu 54% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când au fost înregistraţi puţin sub 800.000 de călători. În privința curselor, şi numărul acestora este tot mai mare.

În perioada ianuarie – septembrie 2017 au decolat sau aterizat aproape 10.000 de aeronave. “Ne aşteptam la acest trend ascendent în primele nouă luni ale acestui an, fiind o încununare a tuturor eforturilor administraţiei Aeroportului Internaţional Timişoara de a investi în infrastructura aeroportuară şi de a crea condiţii optime şi atractive pentru companiile aeriene, cu scopul de a deschide noi destinaţii disponibile direct din Timişoara. Acest lucru s-a întâmplat de anul trecut şi va continua şi în cursul acestei luni, iar rezultatele se văd în creşterea de trafic aerian, a numărul de pasageri şi a numărului de zboruri”, a declarat directorul aeroportului, Dan Idolu.

Traficul cargo a înregistrat şi el o creştere de 9,4 % , de la 2.808 tone transportate în ianuarie-septembrie 2016, la 3.072 de tone în primele nouă luni ale acestui an.

LĂSAȚI UN MESAJ