Ambulanțele, solicitate pe pârtia de la Straja. Cei mai mulți turiști, implicați în accidente ,,la indigo”

921

Peste 20 de turiști care au luat cu asalt stațiunea hunedoareană Straja, în perioada Crăciunului au fost victimele unor accidente pe pârtie. În total, 26 de accidente s-au produs pe durata vacanței în stațiunea Straja, anunță salvamontiștii.

Aproximativ 2.000 de turiști s-au aflat, de Crăciun, în stațiunea Straja. Pe durata minivacanței de Crăciun, salvamontiștii au intervenit pentru acordarea primului ajutor în 26 de accidente petrecute în zona schiabilă. Dintre cei accidentați, 17 persoane au fost evacuate cu ambulanțele, spune șeful Salvamont Straja, George Resiga.

Cei mai mulți turiști au suferit traumatisme în zona lombară, iar alții fracturi ale mâinilor sau picioarelor.

“Majoritatea accidentelor au fost cauzate de folosirea boburilor din plastic în zonele neamenajate. Cei care le-au folosit au dat peste diverse obstacole şi s-au lovit, în principal, la spate, în zona lombară”, a anunțat George Resiga.

Salvamontiştii se aşteaptă ca de Revelion în staţiunea Straja să vină peste 2.000 de turişti. Capacităţile de cazare sunt rezervate în proporţie de sută la sută. Stratul de zăpadă pe pârtii este cuprins între 30 şi 50 de centimetri.

LĂSAȚI UN MESAJ