Ambiții mari pentru fetele SCM-ului

80

Proaspăt promovată în Liga Națională de baschet feminin, SCM Timișoara are ambiții mari – readucerea acasă a câtorva jucătoare formate pe Bega și o figură frumoasă în elită.

Baschetbalistele Timișoarei au reușit să urce în prima ligă la finalul primului sezon de existență. Secția feminină a fost înfințată în grabă în toamna anului 2016 iar opt luni mai târziu se obținea dreptul de promovare. Asta aduce după sine obiective și ambiții noi.

”Finalul turneului de promovare a însemnat startul negocierilor cu jucătoarele și cu antrenorii, în vederea noului sezon. O să avem un nou antrenor principal; ne-am înțeles deja cu cineva și va veni 100%. Vera Gavrilă își va continua munca la copii și juniori, unde lucrează foarte bine și o să rămână antrenoare secundă la Liga Națională”, a anunțat managerul secției, Ilie Trițoiu.

Odată lămurită banca tehnică, începe și munca pentru conturarea lotului de jucătoare. Un lot ce se va contura în jurul experimentatei Monika Brosovszky. Este cert deocamdată rămânerea Adinei Pop și a Selenei Kirberg și Cristinei Badi. Lângă cele patru conducerea a început deja tratativele de a le readuce acasă pe două dintre jucătoarele fostei BCM Danzio.

”Vrem să completăm lotul cu două timișorence care au mai jucat aici, Adina Stoiedin și Dora Ardelean. Vrem, de fapt, să le readucem acasă, căci este important și pentru noi și pentru oraș să avem cât mai multe localnice”, a mai precizat Trițoiu. Firește că în lotul SCM-ului vor fi cooptate și straniere, patru la număr, ce vor fi alese în funcție de dorința antrenorului.

În ceea ce privește obiectivul impus pentru primul sezon în Liga I acesta va fi menținerea în Liga Națională.

Reunirea echipei va avea loc la începutul lunii august.

 

LĂSAȚI UN MESAJ