Alte trei persoane din Caraş-Severin s-au îmbolnăvit de gripă

121
gripa porcina

Alte trei cazuri cu gripă din 10 suspiciuni au fost confirmate de Direcţia de Sănătate Publică, în Caraş-Severin. Virusul gripal a fost identificat la un copil în vârstă de 2 ani din Berzovia, la un tânăr de 19 ani din Reşiţa şi la un bărbat în vârstă de 62 de ani din Bozovici. Cei mai vulnerabili rămân batrânii, copiii şi bolnavii cronici.

Numărul virozelor şi pneumoniilor în schimb, este în scădere ajungând la 219 cazuri la jumătate faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Direcţia de Sănătate Publică îndeamnă populaţia să se vaccineze, nu e târziu, deoarece sezonul virozelor şi gripei se prelungeşte până la finalul lunii martie.

Este indicat să mergem la doctor de la primele semne de răceală, pentru că lucrurile se pot agrava. Simptomele gripei din noul val sunt diferite de cele ale unei răceli obişnuite. Debutează cu febră, dureri musculare, articulare şi dureri de cap. Cetăţenii bolnavi sunt rugaţi să nu se mai prezinte la farmacii pentru a-şi cumpăra medicamente după ureche. Cei care au viroze sau gripă trebuie sa meargă mai întâi la medicul de familie.

Persoanele care îşi administrează tratament fără avizul medicului îşi pot agrava boala. Imunizarea împotriva gripei continuă în Caraş-Severin. Cetăţenii sunt îndemnaţi să se vaccineze, pentru că şi schimbările bruşte de temperatură pot aduce un nou val de îmbolnăviri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.