Alt grup de migranți prins la graniță. Acum irakieni și sirieni, veniți și cu 5 copii!

273

Migranţii din Serbia şi-au făcut un obicei din a forţa graniţele din vestul ţării. Ultima captură de tranfugi a avut loc la Oraviţa. 14 persoane care se aflau pe fâşia verde au fost reţinute de poliţişti.

„În data de 05.05.2017, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa, județul Caraş-Severin, au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, în jurul orei 06.00, poliţiştii de frontieră au depistat, în apropierea localităţii de frontieră Lățunaș, 14 cetăţeni străini (9 adulți și 5 copii)”, transmite Poliţia de Frontieră.

Deoarece aceștia nu îşi justificau prezenţa în zonă, polițiștii de frontieră i-au dus la sediul instituţiei, pentru cercetări. Grupul era format din 11 cetăţeni din Irak și 3 cetățeni din Siria, adulţii având vârste cuprinse între 19 şi 56 de ani, iar minorii având vârste cuprinse între 2 și 16 ani. La cercetări, adulții au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia si intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Poliţiştii români au anunţat autorităţile de frontieră sârbe în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

Foto: arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ