Alocațiile copiilor nu pot fi majorate. Ministrul Muncii: ”Nu avem fonduri”

3660

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat, la Digi24 că nu va fi nicio problemă cu plata pensiilor, după ce președintele Klaus Iohannis a sesizat CCR pe legea bugetului, dar că majorarea alocațiilor pentru copii nu poate fi făcută până când legea bugetului nu intră în vigoare.

„E o abordare pur electorală. Cred că din păcate domnul președinte e dispus să-i facă pe români să sufere din interese personale. Vrea să blocheze creșterea alocațiilor pentru copii pentru a da vina pe Guvern că nu mai sunt bani’, a spus ministrul.

„Asigur pe toți pensionarii din România că acest guvern nu se va gândi să blocheze, să înghețe sau să scadă pensiile. Situația e gravă din punct de vedere al investițiilor. Dacă bugetul nu e promulgat, majorarea alocațiilor fără aprobarea și promulgarea bugetului nu se poate face. Nu avem fondurile necesare’, a spus Marius Budăi.

Şeful statului a anunţat, vineri, la Palatul Cotroceni, că va ataca la Curtea Constituţională proiectul bugetului de stat pe 2019, pe care l-a numit „bugetul ruşinii naţionale’.

Iohannis a atacat dur guvernarea PSD-ALDE şi i-a acuzat pe social-democraţi că nu guvernează pentru români, ci pentru Liviu Dragnea. El a dat exemplul sumelor alocate prin buget finanţării partidelor parlamentare, care s-au majorat de 20 de ori, comparativ cu anul 2016.

„Un lucru este clar, Guvernarea PSD a eşuat. În spitale, probleme peste probleme, aducaţia este subfinanţată, economia României este bulversată, mai ales după Ordonanţa 114, dată în mare taină, la sfârşitul anului trecut. De autostrăzi nici nu poate fi vorba. Despre justiţie, păi întreaga Guvernare pesedistă a fost un asalt asupra justiţiei şi a statului de drept din România, cu obiectivul clar, din partea PSD, de a pune mâna pe justiţie, de a politiza justiţia, ca ei să îşi rezolve problemele penale’, a spus Iohannis.

sursa – libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ