Alo! Tata! E ziua ta!

226
ziua tatalui

În România, potrivit legii 319/2009, în prima duminică a lunii Mai se sărbătoreşte oficial Ziua Mamei, iar în a doua duminică a aceleaşi luni, Ziua Tatălui. Astfel, Ziua Mamei,   s-a sărbătorit săptâmâna trecută, în prima duminică din mai, iar astăzi în a doua duminică a aceleiaşi luni, Ziua Tatălui. Aşadar, cu toate că neoficial ziua bărbatului este în fiecare zi, astăzi duminică 13 Mai, oficial este Ziua Tatălui, care, are o semnificație importantă, deoarece, ajută la recunoașterea contribuției individuale a fiecăruia dintre cei doi părinți, la viața de familie în particular și la construirea societății în general.

Fiecare copil are nevoie atât de tatăl, cât și de mama sa, pentru a crește într-un mod armonios. Un comportament parental și stil de viață sănătos, pot constitui modele pentru copii și pot astfel modela societatea într-un mod pozitiv.

Pe plan mondial, nu există în cazul celebrării zilei tatălui, o tradiție bine conturată în jurul unei date anume.

Ea variază de la țară la țară: Rusia – 23 februarie; Andora, Italia și Spania – în 19 martie. Cele mai multe țări sărbătoresc Ziua Tatălui în a treia duminică din iunie, iar Australia și Noua Zeelandă, în prima duminică din luna septembrie. Tot în această duminică, în mare parte din glob, se sărbătoreşte Ziua Mamei.

Circa 90 de state ale lumii au o dată comună pentru această sărbătoare: Australia, Africa de Sud, Austria, Belgia, Bulgaria, Brazilia, Canada, China, Germania, Grecia, India, Italia, Japonia, Mexic, Olanda, Elveţia, Turcia, Ucraina, Statele Unite ale Americii, ţările baltice, statele din America de Sud, ţările nordice sărbătoresc această zi în a doua duminică a lunii mai.

La mulţi ani tuturor!

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ