Alin Nica: „La Timişoara nu a fost un vot anti-PNL, ci unul, evident, anti-Robu” VIDEO

496

Pentru prima ieșire publică de după scrutinul de duminică președintele ales al Consiliului Județean Alin Nica a fost destul de tranșant și contondent în declarații. A apreciat că, pe total, a fost o victorie destul de clară a liberalilor, cu marea excepție a Timișoarei. În acest caz a fost în mod evident un vot negativ ce urma să sancționeze unele comportamente neconforme ale lui Nicolae Robu.

În rest toate orașele din județ ( cu excepția Recașului) au fost adjudecate de candidații de pe listele liberalilor. „Dacă discutăm de Timişoara, am pierdut alegerile şi e clar că votul dat de cetăţeni a fost unul masiv împotriva administraţiei Robu. Dacă ne uităm la voturile pentru preşedintele Consiliului Județean vedem că, practic, am fost la egalitate doi candidaţi, eu şi domnul Cristian Moş, am avut amândoi cam 34,5% din voturi, ceea ce arată că votul pentru Timişoara nu a fost un vot anti-PNL, ci un vot anti-Robu”, crede noul președinte al Consiliului Județean.

Nica explică, fără echivoc, că primarul Robu este vinovatul principal pentru pierderea alegerilor locale. Altfel stau însă lucrurile la Consiliul Județean, unde PNL a reușit să câștige după două decenii încrederea oamenilor. „După douăzeci de ani, PNL recâştigă Consiliul Judeţean Timiş şi mă bucur că după douăzeci de ani, PNL devine principalul partid din judeţul nostru. PNL a câştigat alegerile din Timiş. Avem 47 de primari, avem preşedintele CJ, scorul spune totul. 40% faţă de locul 2 ce are 19 la sută. Am câştigat toate oraşele, mai puţin Recaşul. Lugojul îl avem în premieră. Niciodată nu am avut atâţia primari […] Voi fi preşedintele CJ, al tuturor primarilor. Ne aşteaptă patru ani de zile intenşi, patru ani de zile în care trebuie să demonstrăm. Simţim cu toţii responsabilitatea dată de către cetăţeni şi vom face tot posibilul să ne ducem programele, planurile la bun sfârşit”, a explicat Alin Nica situația la cald după doar o zi și jumătate de la alegeri.

Situația rezultată după alegerile locale va fi atent analizată de noua conducere: „Vom lua măsurile necesare astfel încât voinţa cetăţenilor să fie respectată şi mai mult decât atât colaborarea între Primărie şi Consiliul Judeţean să se concretizeze în proiecte pentru timişoreni şi timişeni. Am pierdut Timişoara, a fost rezutatul unor serii de greşeli strategice ale domnului Robu. Vom face analiza, nu pentru a căuta vinovaţi, ci soluții pentru viitor. Sunt sigur că cei care sunt vinovaţi de rezultate mai puţin bune vor avea decenţa să facă ceea ce este corect, adică să se dea la o parte şi să schimbăm lucrurile”, a spus tranșant Nica.

Cât despre ce se va întâmpla în viitor în Consiliul Județean desdchiderea și transparența vor fi cuvintele de ordine. Așa cum a făcut în timp ce a fost primar de comună și era veșnic în contact cu cetățenii. „În ceea ce privește CJT, voi redeschide Palatul Administrativ către oameni, către mediul academic, societatea civilă, voi avea întalniri cu toţi aceştia şi voi încerca să fac ceea ce nu s-a făcut niciodată. Am să merg regulat în judeţ, să vorbesc cu toți primarii, să merg pe şantierele pe care CJ le va avea, să fiu foarte aproape de toate problemele”, a promis Nica.

Despre conducerea formațiunii politice încă nu știe prea multe cum va merge treaba. Dacă este nevoie va gira conducerea provizorie a filialei județene a partidului, ținând cont de demisia înaintată de Nicolae Robu către Ludovic Orban. Oricum statutul partidului prevede că nu se fac alegeri înaintea alegerilor parlamentare din iarnă. Probabil în jumătate de an, cam pe la primăvară, vor avea loc alegeri interne la termen. Atunci se vor împlini patru ani de la precedentele alegeri interne.

„Vom face o analiză a acestor alegeri cu colegii liberali şi primarii în jurul cărora vom forma o echipă, care va conduce PNL Timiş în viitorul apropiat şi vom încerca să vedem ce soluţii vom găsi pentru a propune la alegerile următoare cea mai bună echipă de parlamentari, care sa aibă influenţă la Bucureşti”, a explicat situația actuală Alin Nica.

O altă prioritate este cea a capacitării tuturor parlamentarilor de Timiș pentru a face un lobby eficient pentru proiectele benefice județului. Doar astfel se vor putea rezolva pozitiv marile proiecte de infrastructură ce trenează de mult timp.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ