Alertă falsă cu bombă la Palatul Parlamentului. Cel care a sunat a fost ridicat de la domiciliu

49

Un bărbat a sunat la numărul de urgenţă 112 joi dimineaţă pentru a semnala o ameninţare cu bombă la Parlament, alertă care s-a dovedit falsă, astfel că, după identificare, autorul apelului a fost ridicat de la domiciliu şi dus la audieri.

SPP a confirmat, joi, că o echipă de pirotehnişti s-a deplasat la Palatul Parlamentului pentru a face verificări, în urma unui apel la numărul de urgenţă 112, prin care a fost semnalată o ameninţare cu bombă.

Echipa de pirotehnişti, însotiţă de câini, a verificat biroul preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi al preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, dar s-a constatat că alarma a fost falsă.

”A fost o alarmă neconfirmată, un telefon dat la 112”, a declarat purtătorul de cuvânt al SPP, Bogdan Onea.

Secretarul general al Senatului Ion Vărgău a declarat că apelul a fost făcut în jurul orei 9,20. ”Au mai fost astfel de alarme, chiar în luna decembrie a anului trecut. Este cineva care tot timpul sună şi face astfel de lucruri”, a spus el.

Surse din rândul autorităţilor au declarat că autorul apelului a fost identificat, fiind la a patra astfel de alertă falsă. El a sunat de pe telefonul fix, astfel că forţele de ordine l-au ridicat de la domiciliu şi l-au dus la audieri.

LĂSAȚI UN MESAJ