Alegerile interne aprind „conflictele înghețate” din PNL Timiş !

103

Dacă în privința candidatului la Primăria Timișoara totul este sub control în PNL Timis, odată cu anunțul făcut recent de Nicolae Robu că va candida pentru un al doilea mandat de primar, situația se prezintă cu totul altfel în legatură cu candidaţii liberali la preşedinţia Consiliului Judeţean Timiş.

Astfel, cu toate că la alegerile locale din această primăvară, preşedinții de consilii judeţene nu vor mai fi aleși în mod direct, conducerea PNL Timiş a decis că trebuie să existe o bătălie internă în partid (pe bază de dosare de candidatură!) pentru liberalii interesați de respectiva demnitate publică.

Deocamdată, doar trei dintre aceștia și-au au depus oficial candidaturile. Este vorba de Ovidiu Drăgănescu, fost lider al PNL Timiş şi fost prefect al judeţului între 2005 şi 2009, de Marian Vasile, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş în mandatul USL şi un apropiat al primarului Nicolae Robu, respectiv de Marin Popescu, care provine din activul de partid al fostului PDL Timiş.

Competiția din interiorul partidului, pentru poziția oarecum iluzorie de viitor preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, riscă însă să ducă la aprinderea, la propriu,  a unor „conflicte îngheţate” din partid, în momentul de faţă.

De altfel, în ultima vreme, PNL Timiş a pierdut mai mulți consilieri locali din județ, aceştia plecând la liberalii lui Tăriceanu din ALDE, nemulţumiţi de felul în care copreşedinții filialei, Nicolae Robu şi Dan Popa, au stabilit algoritmul de alegere a candidaților la locale. Diferendul are ca bază de pornire protocolul prin care au fost stabilite pozițiile pe listele de partid pentru alegerile din primăvară, în momentul fuziunii PNL cu PDL.

Că în PNL Timiş frământările interne sunt pe cale să izbucnească cât se poate de serios, stă marturie declaraţia făcută de Ovidiu Drăgănescu, un veteran liberal, care a precizat pentru postul Digi 24 TV Timişoara, că bătălia pentru desemnarea viitorului candidat liberal pentru CJ Timiş va declanşa potenţiale conflicte interne .

„În momentul în care competiția dintre noi va fi declanșată, vor ieși la suprafață dispute inerente între grupuri din interior care se vor poziționa în favoarea unuia sau altuia dintre competitori. Nu știu dacă această decizie a conducerii partidului a fost cea mai potrivită, întrucât ea ar putea să ne dezbine, în loc să ne ajute în disputa electorală cu PSD” , a comentat Drăgănescu.

Acesta mai spune că dacă PNL Timiş vrea să aibă o șansă reală în fata pesediștilor, care ţintesc şi ei cu ardoare președinţia Consiliului Judeţean Timiș, atunci candidatul liberal trebuie să fie cineva cu experiență şi cu reale talente de negociator.

„Un candidat prea tânăr şi fără experiență e greu de crezut că va putea să atragă voturile viitorilor consilieri județeni aleşi pe listele celorlalte partide, câtă vreme, așa cum se ştie, preşedintele nu va putea fi ales direct de către cetățeni” a punctat Ovidiu Drăgănescu, aluzia la contracandidatul său mai tânăr, Marian Vasile, susţinut puternic de Nicolae Robu în „razboiul” electoral intern din PNL Timiş, fiind mai mult decât evidentă.

Cât despre aripa pedelistă din „noul” PNL local, aceasta pare mai degrabă căzută într-o „depresie” profundă, câtă vreme floarea cea vestită a PDL-ului de mai an face „gardă” la greu pe la uşile DNA-ului local şi central. Numele vajnice de odinioară ale fostului PDL, mutate ca prin farmec în actualul PNL, Constantin Ostaficiuc, Alin Popoviciu, Cornel Sămărtinean au devenit astăzi mai degrabă sinonime cu retragerea urgentă din spațiul public, decât cu participarea onorabilă şi de bun-simţ într-o competiție electorală.

 

LĂSAȚI UN MESAJ