Căpitanul lui Poli, Cristi Fenici, e handbalistul anului în România

218

Vești bune pentru Politehnica Timișoara, căpitanul Cristian Fenici a fost desemnat cel mai bun handbalist român din campionat în ziua în care a marcat 3 goluri pentru echipa națională.

Federația Română de Handbal a anunțat miercuri laureații anului 2015, iar Politehnica Timișoara se laudă cu un reprezentant în acest top. Căpitanul studenților a fost declarat cel mai bun handbalist român din Liga Națională. Cristian Fenici a primit cele mai multe voturi dintre toți jucătorii din campionat.

Celelalte categorii ale premiilor FRH au fost câștigate de Cristina Neagu (Buducnost Podgorica) și Valentin Ghionea (Wisla Plcok) – cei mai buni handbaliști, Isabella Gulden (CSM Bucureşti) și Jacov Vrankovic (Dinamo Bucureşti) – cei mai buni stranieri din campionat, Paula Ungureanu (HCM Baia Mare) – cea mai bună româncă din campionatul intern.

Fenici a dublat distincția cu o evoluție bună în meciul echipei naționale a României din preliminariile Campionatului Mondial din 2017. Tricolorii au învins Finlanda, în deplasare, scor de 34-21 (20-9), în grupa a 2-a a preliminariilor. Polistul și-a adus aportul cu trei goluri înscrise în partida de miercuri seara. Ceilalți marcatori ai tricolorilor au fost Valentin Ghionea, cu 7 goluri Alexandru Csepreghi, 6 goluri, Marius Sadoveac, 5 goluri, Marius Novanc, 5 goluri, Chike Onyejekwe, 3 goluri, Marius Stavrositu, 2 goluri, Daniel Bera, 1 gol, Ionuț Ramba, 1 gol, și Laurențiu Toma, 1 gol.

Pentru naționala condusă de Aihan Omer urmează returul cu Finlanda (10 ianuarie) și Austria (14 ianuarie), ambele la Baia Mare, apoi duelul cu Italia (16 ianuarie), în deplasare.

LĂSAȚI UN MESAJ