Alegerile din Timiş costă 7 milioane de lei. Vezi unde poţi vota!

2237

Mai sunt 3 zile până la scrutinul care va desemna administraţia locală şi judeţeană pentru următorii patru ani. Pentru organizarea alegerilor în judeţul Timiș s-au cheltuit aproape 7 milioane de lei. Cu aceşti bani s-au tipărit peste 2 milioane de buletine de vot şi toate au ajuns în judeţ, fără întârzieri aşa cum s-a întâmplat în alte zone ale ţării.

Numărul alegătorilor din Timiş a crescut faţă de alegerile precedente. Există pe listele electorale 618.671 de alegători, cetăţeni români cu domiciliul în Timiş, dar şi 2.089 de cetăţeni UE care au drept de vot la noi în ţară.

Pe raza judeţului vor fi deschise, duminică, 5 iunie, 596 de secţii de votare, dintre care 207 sunt în Timişoara.

Față de anul 2012 a crescut numărul de consilieri în cazul a 13 localități – Banloc, Becicherecu Mic, Bucovăț, Cenei, Darova, Dudeștii Noi, Giroc, Periam, Pișchia, Șag, Șandra, Satchinez, Uivar.

Unde votează timişorenii

Timişorenii au la dispoziţie 207 secţii de votare. Unele dintre acestea şi-au mutat sediul faţă de alegerile precedente, anunţă autorităţile locale.

Secţia de votare de la Liceul Teologic Romano-Catolic din Piaţa Regina Maria nr.1 s-a mutat şi s-a comasat cu Secţia de votare nr.4 la Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu din Piaţa Iancu Huniade nr.3 . Secţia de votare de la R.A.T.T. din b-dul Take Ionescu nr.56 s-a mutat şi s-a comasat cu Secţia de votare nr.159 la Şcoala Gimnazială nr.16 din str. Bucureşti nr.11. Secţia de votare nr.120 şi nr.121 de la Şcoala Gimnazială nr.28 din str. Cornelia Sălceanu nr.11 s-au mutat la Cantina Studenţească din aleea F.C.Ripensia nr.3. S-au înfiinţat două secţii de votare cu delimitare nouă respectiv Secţia de votare nr.15 cu sediul la Fundaţia Ioan Slavici din str. I.I. de la Brad nr.15 şi Secţia de votare nr.184 cu sediul la S.C.RETIM Ecologic Service S.A. din str. Avram Imbroane nr.70.

Mai sunt şi alte câteva zeci de secţii care au suferit modificări, lista putând fi consultată aici: Lista-sectii-vot

Duminică, 5 iunie, secţiile de votare se vor deschide la ora 07:00 şi se va putea vota până la ora 21:00. La alegerile locale pot participa rezidenţii judeţului Timiş cu domiciliul aici şi se va alege conducerea şi componenţa Consiliului Judeţean Timiş, dar şi a tuturor primăriilor din judeţ.

LĂSAȚI UN MESAJ