Alegerile au trecut, ce facem cu rezultatele?! Interviu cu Cristian Moș, președintele USR Timiș VIDEO

554

Alianța USR-PLUS a ieșit victorioasă în județ, urmată la patru procente de PNL şi la aproape 20 de procente, de PSD. Au mai trecut pragul PMP şi Pro România, în timp ce ALDE a obţinut 3,26%. Astfel, din totalul de 324.822 de voturi valabil exprimate, Alianţa 2020 USR-PLUS a adunat 105.041 de sufragii (32,34 %). Despre rezultatele înregistrare la alegerile europarlamentare am discutat cu Cristian Moș, președintele USR Timiș.

– Domnule Moș, după ce a trecut euforia momentului, oferiți-ne o opinie personală. Aveți un rezultat, ce faceți cu el?

– Noi am promis chiar de la începutul campaniei că acesta este doar primul pas. Primul pas în care am văzut că românii vin înspre noi. Că românii ne votează. Și oameni care nu au mai făcut politică au reușit să se afirme și să arate că se poate face politică și altfel. Urmează pasul următor. Urmează alegerile prezidențiale, iar apoi cele locale.
E clar că vom lupta pentru tot Timișul. Vom lupta să schimbăm tot ce se întâmplă în Timișoara. Avem oameni competenți. Așteptăm alături de noi cât mai mulți oameni să vină. Noi am vrut să demonstrăm și am demonstrat că se poate. Să se apropie de noi și să vadă că politica nu este doar acea politică murdară, de care vorbește toată lumea în România, că politica este și altfel. Eu zic că din 2020 și Timișul și Timișoara vor începe să arate altfel.

– Asta este la nivelul țării. Dar să vorbim de cei pe care-i veți trimite la Bruxelles. Este binecunoscut faptul că de unii singuri va fi foarte greu. La ce eurogrupuri se vor afilia, dacă o vor face?

– Este în discuție, și chiar s-a votat în Comitetul Politic al USR, să se formeze un grup nou în jurul lui Macron. Un ALDE (dar nu cel de România) ci unul de tip european. Și noi vrem să facem parte din această grupare. Este un grup nou pro-european. Știm cu toții că sunt partide, ca al lui Orban, ce încearcă să formeze grupuri naționaliste ce vor să pătrundă în Parlamentul European și să facă rău de acolo. Noi vom fi acel grup mare pro-european. Nu știm încă numele. Poate Pro Europa, oricum un nume clar european. Vom face parte din acel grup împreună cu colegii. Sperăm și luptăm ca acel grup să nu fie doar de opoziție. Vrem să fie chiar la conducerea Europei.

– Propuneți un grup ce să coaguleze forțele pro europene…

– Da, Toate forțele politice noi, ca: Macron, ALDE-europa și alte partide noi ce vin clar cu gândul și îndemnul la o uniune puternică și mare cu mesaj clar. Toți am decis ca USR și colegii de la USR să mergem împreună. Cred că de mâine vom începe negocierile la Bruxelles cu delegația noastră a Alianței. În final (probabil pe 8 iunie) se va avea un răspuns final și vom vota formarea acestui grup nou.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.