ALDE va avea „canditat” propriu la Primăria Timișoara-VIDEO

129

ALDE Timiş a transmis un comunicat, în care anunţă că va avea un „canditat” propriu la Primăria Timişoara, iar acest „personaj” va trebui „să se adapteze iar vocea lui să fie reprezentativă pentru cetăţeni”.

Tot în comunicat ni se mai aduce la cunoştinţă că preşedintele ALDE Timiş, senatorul Petru Ehegartner, a susţinut o conferinţă de presă. Astfel, jurnaliştii care nu au fost interesaţi de conferinţa de presă pot să afle totuşi că ALDE Timiş „a dorit să clarifice faptul că, la nivel local, eventualul protocol de colaborare cu PSD nu va însemna nicidecum intenția de a candida pe liste comune ci separate, cu exceptia alianțelor pentru susținerea primarului. În Timiș există maxim 2 situații în care nu este exclusă varianta susținerii PSD la primărie”. E clar, nu? Un protocol de colaborare care încă nu există va stabili că merg pe liste separate.

Legat de candidatul ALDE pentru Primăria Timișoara “ALDE Timiș încearcă să creeze la nivel local o alianță. Am avut discuții cu PSD-ul, m-au contactat și alte formațiuni politice inclusiv societatea civilă”. Şi aici e totul clar. Candidatul ALDE va fi de fapt al unei largi alianţe, care include până şi societatea civilă (care nu e foarte clar ce rol are în campania electorală) o alianţă care, vorba lui Caragiale, „e minunata, dar lipseşte cu desăvârşire”.

Iar în spiritul acestei minunate alianţe „Ceea ce pot în mod cert pot să vă spun este că ALDE va avea canditat propriu la Primăria Timișoara”. (observaţi accentuarea verbului „a putea”, în susţinerea „canditat”-ului ).

Tot din comunicat aflăm că “din studiile sociologice care mi-au parvenit prima impresie este că Domnul Adrian Orza este un candidat reprezentativ pentru Timișoara. La începutul lui martie vom anunța candidatul”.

Iar în final, legat de situația în care se află televiziunea Antena3, aflăm că “ALDE este partidul care susține, promovează și apără cele 4 libertăți ale individului printre care și libertatea de exprimare”.

Şi noi apărăm libertatea, dar exprimarea o taxăm. În link-ul de mai jos aveţi comunicatul original.

ALDE

LĂSAȚI UN MESAJ