Universitatea de Agronomie din Timișoara își alege noul rector, astăzi. Ce probleme au fost semnalate UPDATE Cine este noul rector

544

Noul rector al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului este ales astăzi. Peste 300 de cadre didactice și studenți sunt așteptați la urne pentru a decide cine va conduce instituția timișoreană în următorii patru ani. Două persoane se „bat” pentru această funcție, după ce Paul Pîrșan a anunțat că nu va mai candida: Cosmin Popescu și Radu Șumălan.

Interesant este faptul că alegerile de astăzi, dar și cele interne care au avut loc în ultimele luni, ar putea fi anulate. Totul după ce Sindicatul din Universitatea de Științe Agricole din Timișoara a solicitat în instanță anularea lor, fiind sesizate mai multe nereguli. Printre acestea se numără și faptul că unii candidați la diferite funcții din universitate au făcut parte și din comisia electorală.

Reprezentanții sindicatului nu au stat cu mâinile în sân după ce au văzut că lucrurile nu se schimbă și au trimis un memoriu Ministerului Educației. Acesta este motivul pentru care alegerile de astăzi de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului sunt supravegheate de șase observatori trimiși de ministru.

UPDATE: Alegerile pentru funcția de rector al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului s-au încheiat în urmă cu puțin timp. Astfel, noul rector este Cosmin Popescu, decan al Facultății de Agricultură din cadrul instituției, care a obținut 83% din voturi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ