20.7 C
Timișoara
miercuri 29 mai 2024

ALDE Timiș: 15.000 de euro pentru fermele mici

Laura Chindriș, consilier local ALDE Timișoara și expert în fonduri europene: „S-a dat startul; fermierii timișeni pot accesa 15.000 de euro pentru dezvoltarea fermelor lor”.

„Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a deschis sesiunea de primire a solicitărilor de finanțare pentru dezvoltarea fermelor mici. ALDE încurajează fermierii din Timiș să acceseze acest program, prin care pot primi câte 15000 de euro, fonduri nerambursabile, pentru dezvoltarea afacerii lor.

Laura Chindriș, consilier local ALDE Timișoara  și expert în fonduri europene: Fermierii timișeni pot depune solicitările de finanțare online, pe pagina de internet a Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, www.afir.info, până cel târziu la data de 31 decembrie 2019, ora 16:00 sau până la epuizarea fondurilor disponibile, care sunt în suma totală de 45.900.000 euro.

Finanțarea de 15.000 de euro se acordă în urma depunerii unui plan de afaceri. Ea va fi primită de către fermieri în două tranşe: 75% din totalul sumei la primirea deciziei de finanţare şi 25% la momentul finalizării obiectivelor propuse de beneficiar prin Planul de Afaceri.

Banii vor putea fi folosiți pentru îmbunătățirea managementului fermei, pentru valorificarea în piață a producţiei, dar şi pentru creșterea veniturilor de pe urma sporirii gradului de eficiență a activității fermei.

„Preocuparea noastră rămâne aceea de a diversifica și multiplica mijloacele prin care să venim în întâmpinarea nevoilor de dezvoltare ale tuturor antreprenorilor care construiesc afaceri menite să creeze plusvaloare și noi locuri de muncă“, a mai declarat consilierul local ALDE Timișoara, Laura Chindriș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :