ALDE Tăriceanu a stabilit. Un fotoliu de parlamentar se vinde cu 60 de salarii minime brute pe economie!…

280

În ședința grupurilor reunite ale parlamentarilor ALDE, desfășurată la Neptun, s-au adus la cunoștința reprezentanților ALDE din Legislativ deciziile adoptate de Comisia de fuziune a Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE), care a stabilit în ședința din data de 30 august 2016 o serie de măsuri cu privire la organizarea și pregătirea precampaniei și campaniei electorale de la finalul anului.

O primă decizie se referă la criteriile pe care trebuie să le îndeplinească un candidat ALDE la funcția de deputat sau senator: sa aibă o bună pregătire profesională și expertiză în domeniile profesionale în care a activat; în privința parlamentarilor în funcție se va ține cont de activitatea politică și parlamentară, precum și de proiectele susținute în numele ALDE în legislatura 2012 — 2016; să beneficieze de credibilitate în fața electoratului.

O altă decizie se referă la modul de finanțare al partidului, în perioada campaniei electorale. Astfel, contribuția pe care fiecare organizație județeană și fiecare parlamentar ALDE vor trebui să o asigure pentru campania electorală conform prevederilor Legii nr. 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale, republicată, va fi de 10 salarii de bază minime brute pe economie pentru fiecare candidat la funcția de deputat sau de senator, contribuția fiecărei organizații județene, respectiv de 63.000 lei (60 de salarii minime brute pe economie), contribuția fiecărui candidat la funcția de deputat sau senator.

LĂSAȚI UN MESAJ