ALDE încă nu are candidat la Primaria Timișoara, dar vrea 14 la sută-VIDEO

399

Întrucât alegerile din vară se apropie cu pași grăbiți, toate formațiunile politice din județ se mobilizează să-și finalizeze listele de candidați la diferite funcții publice.

Nici ALDE nu a scăpat de frenezia de a căuta, alege si valida politicieni cât mai cunoscuți, competenți și cu un trecut cât mai puțin pătat.

Alianța liberal democrată și-a impus o țintă, realistă cred liderii locali, de minim 14 procente din numărul de consilierii județeni. Dar în același timp încearcă să fie prezenți în cele mai multe dintre comunele județului, fie cu pretendenți la scaunul de primar fie cu consilieri locali.

Nu la fel de roz stă treaba în privința candidaturii la Primăria Timișoarei. Anunțul recent al consilierului local Adrian Orza, că vrea să candideze ca independent, a cam încurcat puțin lucrurile la ALDE. Partidul miza pe Orza ca pe un membru propriu sigur. În noua conjunctură se mai analizează, se mai negociază. Încă nu e nimic hotărât definitiv.

Despre posibilitatea de a atrage noi membri de la alte partide aflate în disoluție, conducerea formațiunii parcă nu ar spune nu. Dar partidul susține că are filtre foarte severe, greu de trecut. Se vor aduce poate noi membri, dar nu va veni oricine și nu oricum.

Doi candidati siguri au fost prezentați joi. Este vorba despre Valentin Tudorică, fost militar, acum ,,simplu bunic”, ce dorește să se implice în revitalizarea orașului Jimbolia. El promite că în cazul în care ar ajunge să conducă orașul, ar vrea să se apuce serios de terminarea cât mai repede și la o caltate mai înaltă a rețelei de apă și canalizare. Aici este situația deficitară. Aquatim lucrează de mai multă vreme la acest proiect, dar cu mari întârzieri și la parametri destul de scăzuți. O altă nevoie stringentă în Jimbolia este cea a creșelor, care sunt inexistente. Sunt multe doamne tinere ce nu-și pot continua activitatea deoarece nu au unde să-și lase copii mici într-un cadru organizat.

Un alt candidat hotărât să îndrepte lucrurile în comuna Foieni este Valerică Borlovan, de ocupație bibliotecar. Marea urgenţă în localitate și în satul aparținător este infrastructura stradală distrusă sau în unele locuri chiar lipsă. Iar dacă ar reuşi să treacă grabnic Conacul Mocionestilor din proprietatea Consiliului Județean în proprietatea comunală ar fi de-a dreptul bucuros. Astfel s-ar deschide noi perspective de dezvoltare locală.

1 COMENTARIU

  1. Exista un apetit mare, mare al foștilor din servicii secrete, miliție, armata, activiști asc-pcr pentru pulitika! Doar ca mariile studii și le-au făcut la apelul de seara (avem un exemplu la marele, dar de fapt micuțul semi/sferto-doc oprea)!

LĂSAȚI UN MESAJ