Ăl mai tare om din lume sau Tot Banatu-i fruncea!

1715

Timişoara şi Banatul îşi vor avea Boc-ul lor, ba chiar şi, de ce nu, Iohannis-ul lor. Pentru că şi Timişoara, asemenea Sibiului, va fi capitală europeană în 2021 şi va capitaliza. Investiţiile vor fi dirijate, discret sau pe faţă, de noul prim-ministru şi viitor preşedinte (cel puţin al PSD !), susţinut de bănăţeni, către Timişoara, Timiş şi întreg Banatul. În loc de bancuri cu ardeleni, lenţi şi mărginiţi, vom avea bancuri cu bănăţeni, mărunţi (la minte, la suflet), zgârciţi şi foarte ocoşi (mândri). „De ce au bănăţenii un singur copil ? Răspuns : pentru că nu pot să facă doar o jumătate de copil.” Sau : „Banatul îi fruncea, zice o vorbă românească. Din păcate, zilele astea la mare căutare e ceafa.” Să notăm că un membru al comunităţii săseşti numeşte prim-ministru un român din regiunea şvăbească. Orice s-ar spune, orientarea României e clar spre Vest.

Din nou transilvănenii vor conduce România (cu UDMR la pachet), iar Moldova şi Oltenia se vor afunda şi mai mult în sărăcie, uitare, dispreţ. În primele şase luni va curge lapte şi miere. Arendaşul de Teleorman a pregătit o listă mare de cadouri pentru cei care au votat corect, dar şi pentru cei care nu au votat deloc. Salarii şi pensii mărite, taxe fără număr tăiate. Trai nineacă pe banii bugetului de stat! Austeritatea doamnei Angela Merkel, una dintre protectoarele lui Klaus Iohannis, va fi doar o sinistră amintire. Dar traiul cel bun promis de PSD şi de jupânul Dragnea nu va dura prea mult. Scadenţa, decontul, socotelile vor veni repede, înspre sfârşitul lui 2017. Veselia şi cheful PSD-ului se vor fi încheiat, iar Colonia România îşi va vedea mai clar faţa în oglinda economiei. Cea care nu iartă.

Pentru o vreme, programul exaltant de cheltuieli al PSD-ului (aprobat entuziast de electorat) îi va veni mănuşă tânărului bănăţean Sorin Grindeanu, care va putea fi un adevărat Moş Gerilă generos. Spunem Moş Gerilă, şi nu Moş Crăciun, pentru că el însuşi a urmat exemplul apropiat al tatălui, fost preşedinte PSD Caransebeş, şi nu exemplul îndepărtat al bunicului deţinut politic. Adică, tânăr activist, a ales PSD-ul, şi nu PNŢCD-ul, care la vremea aceea (1996), aduna cei mai buni tineri în politică. Cu toate astea, noi credem că singurul capital moral cu care porneşte la drum vine de la bunicul său, un cunoscut luptător în munţi.

Totuşi, poate ar trebui să-i dăm cu toţii o şansă prim-ministrului Sorin Grindeanu. Aceeaşi şansă pe care i-a dat-o, de fapt, electoratul social-conservator şi liberal (ALDE) din România.

La Anul şi La Mulţi Ani !

5 COMENTARII

 1. Jurnalistul Marius Ghilezan dezvăluie numele bunicului despre care Sorin Grindeanu vorbea aseară, spunând „dacă mergeți la Memorialul Durerii din Sighet, pe Banat este al treilea nume. A făcut ani de pușcărie. Nu aș fi putut vreodată să trec peste memoria bunicului meu. Sunt oamenii care m-au crescut și care au pătimit”.

  „Mihai Imbrescu, născut în 22 octombrie 1919, este bunicul din Borlovenii Vechi, județul Caraș Severin, care l-a crescut pe Sorin Grindeanu, premierul desemnat de către coaliția PSD+ALDE. El a fost deținut politic”, scrie Marius Ghilezan, pe blogul său.

  Mihai Imbrescu, zis „Zamela” era plugar, fără avere. A fost principalul sprijinitor al grupului Ionescu Gheorghe-Vălușescu, începând din octombrie 1949.

  A fost arestat în ziua de 4 octombrie 1950 și condamnat, pentru „uneltire contra orânduirii”, la 3 ani de închisoare.

 2. Potrivit surselor citate, în dimineaţa zilei în care Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis să-l propună pe Sorin Grindeanu pentru funcţia de premier, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a avut o discuţie cu copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, privind susţinerea ca prim-ministru a europarlamentarului PSD Viorica Dăncilă, preşedintele organizaţiei de femei a partidului.

  Numele acesteia a picat pentru că Tăriceanu nu ar fi acceptat desemnarea ei, spun sursele citate.

  De asemenea, mai spun surse PSD, Viorica Dăncilă nu ar fi fost cea mai fericită variantă pentru mediile externe.

  Un alt argument în defavoarea acesteia a fost că provine din judeţul lui Liviu Dragnea şi s-ar fi putut lovi de un refuz la Palatul Cotroceni.

  Viorica Dăncilă s-a născut la 16 decembrie 1963, la Roșiorii de Vede din județul Teleorman, de unde provine şi Liviu Dragnea. EVZ

 3. Tot pui de oltean si asta, de la Gorjul lui Ponta. Mama-sa almajana. Almajenii cu oltenii se potrivesc. Povestea cu Sighetu’ si Valusescu …e la moda acum cand au reinviat niste spirite pe care le credeam uitate. Hossu Longin a avur grija sa reinvie si altii le promoveaza intens. Doamne fereste sa se intoarca vremurile „alea”!

 4. G.N…pana la urma duci Oltenia pana in Timisoara , cum poti sa spui ca Almajenii is olteni ? Mai plimba-te prin curtea unui banatean si prin curtea unui oltean , sa vezi diferenta .

LĂSAȚI UN MESAJ