Decizia surpriză pe care a luat-o Vladimir Putin după expulzarea a 35 de diplomaţi ruşi din SUA

1334

Ministerul rus de Externe a propus, vineri, preşedintelui Vladimir Putin expulzarea a 35 de diplomaţi americani, ca reacţie la o iniţiativă similară anunţată joi seară de Statele Unite, anunţă ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov. În plus, Ministerul rus de Externe cere închiderea unui complex de vacanţă şi a unui depozit de aprovizionare din Moscova, utilizate de diplomaţii americani.

Vladimir Putin a decis însă să nu aprobe cererea Ministerului rus de Externe, argumentând că aşteaptă instalarea Administraţiei Donald Trump, la Washington, pentru a relansa relaţiile ruso-americane.

„Rusia nu va expulza pe nimeni ca reacţie la măsurile luate de Washington contra Rusiei din cauza presupuselor atacuri cibernetice. Nu vom crea probleme pentru diplomaţii americani, nu vom expulza pe nimeni”, a declarat vineri Vladimir Putin.

„Însă Rusia îşi rezervă dreptul de a riposta la noile sancţiuni americane. Moscova consideră măsurile neprieteneşti ale Administraţiei în exerciţiu a SUA, condusă de Barack Obama, drept provocări menite să afecteze şi mai mult relaţiile cu Rusia”, a subliniat Putin.

„Nu vom interzice folosirea de către familiile diplomaţilor americani, de către copiii acestora a unor vile de vacanţă. Mai mult, îi invit pe toţi copiii diplomaţilor americani acreditaţi la Moscova la petrecerea de Revelion de la Kremlin”, a transmis Putin.

Rusia va stabili măsuri de relansare a relaţiilor cu Statele Unite în funcţie de linia politică a viitorului preşedinte american, Donald Trump, a subliniat Putin. Donald Trump, criticat pentru presupusa simpatie pentru Vladimir Putin, va fi instalat în funcţia de preşedinte al SUA pe 20 ianuarie.

LĂSAȚI UN MESAJ