Ajutoare de urgenţă pentru familiile minerilor decedaţi la Lupeni

92

Familiile minerilor care și-au pierdut viața în urma surpării care s-a produs, săptămâna trecută, în subteranul minei Lupeni vor primi ajutoare de urgență din partea Guvernului.

Executivul a aprobat hotărârea privind alocarea ajutoarelor de urgență în sumă totală de 55.000 de lei, pentru sprijinirea minerilor răniți și a familiilor celor care au murit în tragicul accident colectiv de muncă de la Exploatarea Minieră Lupeni din județul Hunedoara.

Pentru familiile celor doi mineri decedaţi vor fi acordate ajutoare de urgenţă în sumă de 20.000 lei, fiecare, pentru minerul rănit care a necesitat spitalizare este alocată suma de 10.000 lei, iar pentru persoana rănită care nu a necesitat spitalizare 5.000 de lei”, se arată într-un comunicat al Executivului.

Anchetele sociale au fost efectuate de către Agenţia judeţeană pentru plăţi şi inspecţie socială Hunedoara, se mai arată în comunicatul Guvernului. “Din această analiză rezultă că atât familiile minerilor decedaţi, cât şi ale celor răniţi au nevoie de sprijin pentru depăşirea situaţiei provocate de accidentul grav produs la Exploatarea Minieră Lupeni”, precizează Guvernul.

Actul normativ a fost pregătit şi promovat în colaborare de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale şi Ministerul Energiei.

LĂSAȚI UN MESAJ