„Agricultura din Banat este o mină de aur! Fermierii locali își freacă mâinile de bucurie!” Un specialist redutabil din Banat susține cu tărie acest lucru!

6286

Unii au câștigat, deja, pariul cu agricultura, după ce un fost prim-ministru român l-a pierdut lamentabil, la începutul anilor ’90!

În câțiva ani, în fapt în mai puțin de un deceniu de acum înainte, agricultura românească va cunoaște un boom impresionant, susțin specialiști de primă mână din zona de vest a ţării.

alin popescu usamvb„Banatul și solul său, cu un potențial agricol peste media majorității regiunilor agricole din România, va deveni locomotiva agriculturii românești. Deja recoltele realizate pe exploatațiile agricole din Banat se apropie, ca și productivitate, de media europeană. Mai trebuie doar ca fermierii din regiune să investească în tehnologia de irigare a solului, urmând ca apoi să obțină rezultate apreciabile din vânzarea produselor agricole”.

Afirmația îi aparține profesorului universitar doctor Alin Cosmin Popescu, rectorul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului din Timișoara.

Profesorul timișorean anunță pe această cale că există sute de milioane de euro, bani din fonduri europene, care așteaptă sa fie accesați de fermierii din Banat și din întreaga țară pentru refacerea sistemului de irigații.

Acesta a mai declarat că 2016 se anunță un an bun pentru mai multe culturi agricole, cum ar fi grâul, rapița și porumbul.

„Cert este că deja toți investitorii serioși din agricultura bănățeană sunt pe profit după investițiile făcute în ultimii ani, semn că peste puțină vreme afacerile din agricultură vor fi la fel de valoroase, dacă nu chiar mai eficiente financiar decât investițiile în petrol și energie”, a concluzionat rectorul universității timișorene.

LĂSAȚI UN MESAJ