Pentru a 25 oară, timișorenii au pornit în Marșul Învierii-VIDEO

4493

Ca în toți ani, a doua zi de Paști, în Timișoara se anunță în mod solemn Învierea Mântuitorului, printr-o procesiune devenită tradiție. Bănățenii sunt deja obișnuiți cu Marșul Învierii ce are loc pentru a douăzecișicincea oară. Inițiativa a aparținut pastorului Petru Dugulescu ce a avut ideea de a se bucura de sărbătoare cu cât mai mulți din concetățeni, indiferent de confesiune. Imediat după anii totalitari a părut o utopie. Dar în timp pe aceste meleaguri este firesc să te bucuri cu vecinii, indiferent de limbă sau religie.

Asociația Evanghelistică și de Caritate „Isus Speranța României” împreună cu Bisericile creștine din Timișoara, în colaborare cu consiliul Local al Municipiului Timișoara a organizat manifestarea creștină interconfesională „Marșul Învierii”. Au participat lideri religioși ai aproape tuturor cultelor creștine din oraș.

Înălțătorul eveniment a început pe treptele Catedralei Mitropolitane, unul din punctele fierbinți ale Revoluției Române. Au fost rostite câteva rugăciuni însoțite de imnuri religioase intonate de fanfară. Traseul deja devenit cunoscut, a urmat către Primăria Municipiului, apoi sediul Prefecturii și Consiliului Județean iar apoi Parcul Rozelor.

La fiecare din instituțiile menționate s-au rostit rugăciuni pentru binecuvântare și bunul mers al lor. Pe parcursul traseului fanfare ale mai multor biserici au intonat imnuri dedicate Celui Viu, potrivite evenimentului.

La serviciul divin interconfesional de Înviere din Parcul Rozelor de la ora 17 , pastorul Daniel Mariș, de la Biserica Creștina Baptistă „Golgota” din Bucuresti și rector al Institutului Teologic Baptist, a transmis un mesaj tuturor credincioșilor. Formațiile muzicale au continuat toată după-amiaza programul cu piese de slavă pentru Mântuitorul Înviat.

LĂSAȚI UN MESAJ