Aglomerația va deveni istorie! Transportul subteran, un vis tot mai aproape de îndeplinire pentru un oraș din Banat!

2539

Nicolae Robu, primarul Timisoarei, vrea metrou în oraş. În bugetul primariei pe acest an au fost alocati 137.000 de lei pentru studiul de prefezabilitate pentru reconfigurarea traseului de cale ferata în Timisoara, prin introducerea liniilor în subteran.

Pe traseul feroviar dintre Gara de Nord si Aeroport pe care edilul il vizeaza, a stabilit deja si statiile, potrivit ziarului Opinia Timişoarei.

„Daca le ducem în subteran și ecartul între șine e la fel pentru garniturile de transport intra-urbane de tip metrou, ca și pentru tren, este păcat să nu avem și transport intra-urban, dacă vrem să îi spunem, de tip metrou. Dar nu o rețea complexă. Pentru că la mărimea de acum a Timișoarei nu se justifică, dar pe traseul liniilor actuale, prin subteran, am putea să avem și, hai să îi zicem metrou, care să aibă stații și la Gara de Nord, în zona Iulius Mall, unde vom avea dezvoltarea cea mai tare din România, Openville, care este în curs de constructie. O a treia stație în zona Grădinii Zoologice, în partea de est a orașului și se poate face o deviere înspre aeroport. Ăsta e conceptul meu și într-o bună zi vom avea așa ceva”, a spus primarul Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ