ADR Vest se duce cu lanțurile inovative și în Irlanda! Să-i învețe cum e cu buna practică în sectorul agroalimentar…

125

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va organiza în Irlanda evenimentul de lansare al proiectului NICHE-Dezvoltarea de lanțuri inovative în sectorul agroalimentar, în colaborare cu Consiliul Comitatului Donegal din Irlanda.

Evenimentul va avea loc pe parcursul a două zile – în 27 și 28 septembrie 2016, și va cuprinde o conferință de lansare unde vor fi prezentate studii de caz și exemple de bună practică, workshop-uri, va fi organizată o vizită de studiu și un eveniment de brokeraj în cadrul căruia vor fi organizate întâlniri bilaterale ce vizează stabilirea de colaborări și parteneriate de afaceri între companii și organizații de cercetare din țările și regiunile participante. Scopul urmărit este acela de a sprijini sectorul alimentar oferind exemple de bună practică în dezvoltarea acestuia prin inovare, precum și facilitând stabilirea de colaborări și parteneriate.

Evenimentul reunește reprezentanți din toate cele șapte țări europene participante în cadrul proiectului NICHE (România – Regiunea Vest, Irlanda – regiunea Border, Marea Britanie – Irlanda de Nord, Estonia – regiunea Tartu, Finlanda – regiunea South Ostrobothnia, Polonia – regiunea Kujawasko-Pomorskie, Grecia – regiunea Creta).

Regiunea Vest va fi reprezentată de Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest și două companii private, una din domeniul patiseriei-cofetăriei – Prospero – și una din domeniul apiculturii – Apivest Cooperativa Agricolă.

Proiectul „NICHE – Dezvoltarea de lanțuri valorice inovative în sectorul agroalimentar” a fost conceput ca răspuns la nevoia Regiunii Vest de a dezvolta sectorul agroalimentar, nevoie sesizată ca urmare a studiilor făcute pentru întocmirea Strategiei de Specializare Inteligentă a Regiunii Vest. Situația prezentă a acestui sector la nivelul Regiunii Vest este una în care predomină utilizarea tehnologiilor învechite și metodele de producție tradiționale caracterizate, în proporție foarte mare, prin muncă manuală.

LĂSAȚI UN MESAJ