ADJUDECAT!! Frații Cristescu și-au trecut oficial în portofoliu cel mai important cotidian din Vestul țării

6490

E oficial acum! Tranzacţia prin care Timpress, trustul de presă care deţine şi ziarul Renaşterea Bănăţeană, a intrat în portofoliul de firme al milionarilor bănăţeni Emil şi Marius Cristescu, apare menţionată, în sfârşit, şi la Oficiul Registrului Comerţului, scrie impactpress.ro.

În acest fel s-a pus capăt tuturor speculaţiilor legate de achiziţionarea unuia dintre cele mai importante ziare din vestul ţării de către patronii Bega Grup, în condiţiile în care aceştia învestiseră sume importante şi în alte ziare locale şi diverse publicaţii de lux în care au fost prezentaţi că fiind bogaţi, frumoşi şi deştepţi.

Aşadar, conform menţiunilor de la Registrul Comerţului, care poartă dată de 23.12.2016, SC Bega Tehnomet SA deţine 80,1 % din acţiunile Timpress, Unicapital – 0,05 %, iar alţi acţionari – 19,8 %. Capitalul social al Timpress este de 519.680 de lei, din care aportul Bega Tehnomet este de 416.313 lei. Valoarea unei acţiuni, 0,1 lei, ceea ce înseamnă că, în prezent, capitalul Timpress este împărţit în 5.196.800 de acţiuni.

În condiţiile în care Marius Cristescu deţine 52,7% din Bega Tehnomet, iar fratele sau Emil Cristescu – 28,3%, rezultă că cei doi au devenit şi patronii Renaşterii bănăţene.

În timp ce directorului Ştefan Vartiade i s-a prelungit mandatul de administrator şi preşedinte al Consiliului Acționarilor, noii acţionari majoritari au mandatat-o pe Maria Soruică, director economic la Tehnomet, să se ocupe şi de nouă investiţie, în calitate de administrator şi membru în CĂ.

Deocamdată nu se cunosc datele tranzacţiei, câţi bani au încasat foştii proprietari Veroniki Holding, Eurofina România SA şi Fundaţia Europeană Drăgan Lugoj, aflate împreună sub controlul fostei soţii a miliardarului lugojean Iosif Constantin Drăgan, Veronica Drăgan. Cu siguranţă suma depăşeşte câteva milioane de euro, mai cu seama că cifra de afaceri anuală a Timpress gravitează în jurul valorii de 1,5 milioane de euro.

Noul acţionar majoritar al Timpress, SC Bega Tehnomet SA, are că obiect de activitate industrială fabricarea de construcţii metalice şi părţi componente ale structurilor metalice, are un efectiv 131 de angajaţi, iar cifra de afaceri raportată în 2015 a fost de 25 milioane de lei, cu un profit de 3,1 milioane de lei. În condiţiile în care, prin preluarea Timpress, patronii Bega Grup au devenit angajatorii unui ziarist a cărui soţie activează la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş, este de aşteptat că procurorul Laura Monica Brindescu să se abţină în cauzele în care apar interesele fraţilor Cristescu. Cu atât mai mult, când va deveni judecător…

Sursa: impactpress.ro

3 COMENTARII

  1. s/ar putea sesiza DNA/ul despre achizitia Timpressului, despre cum si/a dobandit patrimoniul Timpressul, despre partile neclare ale tranzactiei ar trebui verificate inscrierile in CF din perioada infiintarii Timpressului, de exemplu

LĂSAȚI UN MESAJ