Adio Europa! Saracens ratează neașteptat accederea în Challenge Cup

129

Rugbiștii timișoreni au ratat calificarea în grupele Challenge Cup după un eșec neașteptat suferit în returul cu Krasny Yar Krasnoyarsk. Saracens a cedat cu 18-27 manșa secundă cu formația din Rusia după ce câștigase turul la cinci puncte diferență.

Drumul către grupele Challenge Cup s-a încheiat pentru campioana României într-un moment în care nimeni nu se aștepta. SCM Timișoara Saracens câștigase turul barajului cu 17-12 și aproape nimeni nu mai credea că formația condusă de Grainger Heikell mai poate scăpa printre degete calificarea pentru al doilea an la rând în grupele Challenge Cup.

Scenariul nedorit a devenite realitate sâmbătă după-amiază, pe arena Dan Păltinișanu, unde Timișoara a pierdut duelul cu rușii la o diferență de 9 puncte și s-a ratat calificare în grupe. O înfrângere cu 18-27 a pecetluit soarta calificării în favoarea oaspeților, fără îndoială echipa mai bună în manșa retur.

Conache a deschis scorul pentru gazde după trei minute printr-o penalitate. A fost însă doar o falsă impresie că gazdele pot să obțină o nouă victorie. După două șanse bune de eseu și o penalitate irosită de Conache, rușii au trecut în avantaj pe tabelă prin internaționalul georgian Pruitze cu un eseu. Malaguradze a transformat pentru 3-7 în minutul 20. Tot Pruidze s-a aflat la capătul unei acțiuni a siberienilor și a semnat a doua încercare zece minute mai târziu iar același Malaguradze nu a ratat șutul la bețe.

Timișoara a revenit în atac abia în finalul primei reprize când a presat în 22-ul adversa și a obținut două eliminări la Fukofuka și Pruitze. Cu doi oameni în plus, Simionescu a reușit eseul la colț, poziție incomodă pentru Conache și la cabine s-a intrat cu 8-14.

Partea a doua a început surprinzător cu trei puncte pentru oaspeți; deși în dublă inferioritate numerică aceștia au obținut o penalitate transformată de Malagurazde: 8-17. Replica gazdelor a venit timid din partea lui Conache, autor al unei penalități, 11-17; însă la faza următoare Malaguradze a refăcut ecartul de 9 puncte cu o lovitură de pedeapsă.

Presiunea bănățenilor nu a venit și Galinovski a mai finalizat cu un eseu o acțiune a oaspeților. Imediat au apărut și punctele suplimentare din piciorul lui Malaguradze pentru 11-27 în minutul 65. Ultimele 15 minute de joc au fost suficiente doar pentru ca Saracens să mai izbutească un eseu prin Cătălin Fercu, în minutul 72 și transformare lui Conache: 18-27. Prea puțin pentru o calificare dorită și așteptată.

Cu o grămadă superioară și cu o defensivă atentă la acțiunile de pe treisferturi, Krasny a reușit un joc aproape fără greșeală. De partea cealaltă, absențele din tabăra gazdelor au contat într-un joc în care atacul a avut o viteză în minus și a bâlbâit fiecare fază; salvarea nu a mai venit nici din liniile din față nici din ruperile de ritm alea treisferturilor.

Timișoara Saracens: Aholelei, Căpățână, Pungea – Popârlan, Drenceanu – Doyle, Rus, Stewart – Seniloli, Umaga – Tevita, Popa, Sefanaia, Conache – Fercu. Au mai jucat: Rădoi, Mariș, Zaharia, Pretorius, Mureșan, Simionescu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ