A fi sau a nu șef liberal! O necunoscută cu două variante…

178

Sala multifuncțională a Centrului de Afaceri Timișoara a găzduit în această dimineață ședința Comitetului de Coordonare Județean al Partidului Național Liberal. La ședința CCJ au fost prezenți parlamentarii PNL Timiș, precum și secretarul general al PNL, Cristian Bușoi, venit să ia pulsul organizației unde a activat cu ceva ani în urmă. Sau poate chiar să susțină moral pe unul sau altul din candidați.

alegeri pnl (14)

Au fost prezenti 411 membri cu drept de vot care vor alege viitorul președinte al partidului.
Au luat cuvântul, rând pe rând, o seamă de politicieni locali de anvergură sau unii cunoscuți doar de votanții din comuna lor.

alegeri pnl (8)

Toată lumea a scos în evidență că trebuie făcută politică altfel decât până acum. Să se ajungă la stadiul în care să se asume atât ce sa făcut bine dar și numeroasele greșeli și eșecuri de până acum. Mai mulți primari de localități au criticat destul de dur prestația de președinte iar mai apoi de președinte interimar al lui Nicolae Robu.

Primarul orașului Deta, Petru Roman, a fost unul din criticii duri ai actualei conduceri județene. Roman nu crede că este normal ca unii să preia doar laurii iar alții să muncească în organizațiile lor fără să fie băgați în seamă.

alegeri pnl (15)

Primarul de Dudeștii Noi, Alin Nica, contracandidatul lui Nicolae Robu la președenția județeană a avut un cuvânt echilibrat, în care încuraja la coezine și normalitate în partid. A asemuit Partidul Național Liberal cu un organism bolnav. „Medicamentul este schimbarea!”. A mai infirmat zvonurile care circulă în partid ca ar avea „rezervată” funcția de secretar general indiferent de rezultatul votului de azi pentru președinte.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, actualul președinte interimar al partidului a ținut să-și prezinte raportul de activitate de până acum. Iar mai apoi în alt speech și-a prezentat programul după care va conduce partidul, în cazul în care va aduna cele mai multe voturi.
Oricum, majoritatea membrilor prezenți sunt polarizați pe una din cele două opțiuni: Robu sau Nica. Prea puțini era din cei nehotărâți. O a treia opțiune, Alain Rus, a căzut cu câteva zile în urmă, nefiind validată de Biroul Permanent.

alegeri pnl (13)

La ora acestui articol discursurile sunt încă în toi. Vor urma dezbaterile, care se vor întinde până spre seară.

LĂSAȚI UN MESAJ