ADID stârnește nemulțumirile mai multor primari din județ. Care sunt problemele reclamate de edilii din Sânnicolau Mare și Dudeștii Noi VIDEO

181

Doi primari timişeni se declară total nemulţumiţi de serviciile oferite în cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri Timiş, organizaţia care se ocupă de colectarea deşeurilor menajere din judeţ. Edilul din Sânnicolau Mare se gândește chiar să iasă din cadrul Asocierii.

„Cât la ADID se deleagă serviciul de salubritate, aceasta se face cu anumite clauze contractuale. Ei gestionează un buget importat, sunt 12 – 15 angajaţi acolo, ei trebuiau să verifice ce se face, au maşini la dispoziţie, merg pe teren! Nu s-a întâmplat. Noi am avut probleme mari cu operatorul desemnat. Ne-am chinuit un an şi jumătate să scăpăm de ei, nu au respectat deloc caietul de sarcini. Săptămâni întregi nu au ridicat gunoiul. Noi am cerut chiar şi executarea lor silită, avem proces cu ei, au fost amendaţi permanent. Problema este la ADID. De când s-a introdus acest sistem plătim mai mult. De exemplu, la staţia de sortare a deşeurilor, preţul plătit acum este de 184 de lei cu transportul nostru nostru. Noi la Sânnicolau, ni se lua înainte gunoiul cu 100 de lei cu transportul lor, o societate din Arad. Au continuat lucrurile cu operatori dubioşi”, a spus, printre altele, primarul din Sânnicolau Mare, Dănuț Groza.

Nemulțumirea merge până la Dudeștii Noi, acolo unde Alin Nica, primarul comunei din apropierea Timişoarei, spune că localitatea este afectată pentru că este nevoită să plătească amenzi din cauza deşeurilor reciclabile colectate, în funcţie de aceasta, raportat la cantitatea totală de deşeuri, municipalitatea de unde provin plăteşte o anumită penalizare la Administraţia Fondului de Mediu.

„De patru ani de zile, la Dudeştii noi se lucrează cu operator nou, dar sunt probleme cu colectarea selectivă a deşeurilor. Sunt anumite luni care nu aveau continuitate, am solicitat reprezentanţilor primăriei să asiste la cântăritul deşeurilor reciclabile. Lucrurile au mers normal lunar a crescut cantitatea de reciclabile, ulterior s-a ajuns din nou la situaţia anterioară. Oamenii se chinuie, respectă, colectează selectiv, dar o fac degeaba. Pentru aceasta, că nu se colectează o anumită cantitate de reciclabile, se plăteşte o penalitate la AFM, pentru respectarea procentului de 50% deşeuri reciclabile, deci diferenţa mai mare duce la o penalitate mai mare”, a precizat Alin Nica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.