Acuzații grave de hărțuire la o școală din vestul țării VIDEO

1011

Părinți ajunși la limita răbdării și copil cu tratament psihiatric din cauza hărțuirii de la școală. Totul se petrece la o școală de renume din orașul Bocșa din Caraș Severin. Băiatul este elev în clasa a VI a la Liceul Tata Oancea din Bocșa și de la începutul anului școlar, viața sa a devenit un calvar.

Mama băiatului a observat că de la un timp, băiatul și-a schimbat comportamentul. A început să aibă tulburări de somn, mănâncă foarte puțin și și-a pierdut apetitul pentru activitățile zilnice. În fiecare dimineața, când copilul pleacă la școală, izbucnește în plâns și spune că nu mai rezistă fiindcă unii colegi de ai săi, își bat joc de el. Practic, a devenit ,,un cal de bătaie” pentru grupul de copiii. Mai grav este faptul că unul dintre colegi l-a bătut de mai multe ori cu pumnii și picioarele. El s-a plâns dirigintei și directorului școlii, dar nu s-a schimbat nimic. Ba mai mult, persecuțiile s-au înmulțit.

Părinții elevului au mers la școală și au discutat cu directorul școlii și fiindcă nu s-a rezolvat nimic, au făcut sesizare la Inspectoratul de Poliție și au mers în audiență la inspectorul general școlar. La școală s-a prezentat un polițist care a discutat cu profesorii și directorul și în prezent exista un dosar de cercetare.

Directorul școlii spune că a avut mai multe discuții cu elevul acuzat de agresivitate, i s-a pus în vedere să își schimbe comportamentul și conform regulamentului școlar, i s-a scăzut nota la purtare. Pentru a evita alte probleme, profesorul de serviciu pe scoală i s-a dat sarcina de a supraveghea mai atent clasa elevului respectiv.

Cu toate acestea, mama băiatului spune că în continuare, fiul ei este hărțuit de unii dintre colegi. Mama băiatului, spune că fiul ei este hărțuit la școală, că este bătut de un coleg și că există în clasă un grup de copiii care îl agasează pe băiat în fel și chip – de la îmbrânceli și ghionturi și până la mesaje și cuvinte urâte. Femeia mai spune că cel mic este foarte schimbat, nu mai mănâncă, nu doarme, nu mai vrea să meargă la școală și cel mai grav, a devenit depresiv și are atacuri de panică. Băiatul a fost dus la medic și acum urmează un tratament cu sedative.

Directorul Liceului Tata Oancea Bocșa, spune că ştie de situaţie, ca a discutat cu copiii, că bătăuşului i s-a scăzut media la purtare şi dacă nu se potolește, vor urma şi alte sancţiuni conform regulamentului şcolar. Directorul mai spune că a vorbit cu profesorii din școală să fie foarte atenţi cu copilul agresat. Mai exact, copilul să fie mai mult în apropierea lor în pauze. Dascălul mai spune că din punctul său de vedere, a făcut tot ce a putut, dar şi copilul trebuie să se integreze, că este mai sensibil – el urmând clasele I – IV la o școală creştină.

La IPJ Caras Severin, încă din luna septembrie este depusă o reclamaţie privind agresarea copilului iar poliţiştii şi consilierii școlari au stat de vorbă cu elevii şi se fac cercetări în continuare.

Sursa: https://www.infocs.ro/acuzatii-de-bullying-la-o-scoala-din-bocsa-un-copil-a-ajuns-la-tratament-cu-sedative-video/