Acțiunea MOV la final și la Timișoara

1708

La ce sunt buni bărbații, atunci când femeile fac curățenie de Paști pe acasă și pregătesc bucatele pentru masa din zilele de sărbătoare? Autointitulați ”șefi de plasă”, bărbații au finalizat cu succes ”Acțiunea MOV – Miel, Ouă, Vin”!

O acțiune amplă, în care se aleargă până în ultimul ceas dacă se poate. Asta e valabil pentru cei care n-au apucat să facă cumpărături de Paști în timpul săptămânii, din cauză că au fost solicitați la locurile de muncă să lase totul în ordine și să finalizeze tot ce se putea, înainte de o binemeritată minivacanță de Sărbătorile Pascale.

Avantajul celor care au lăsat pe ultima sută cumpărăturile de Paști a fost că au putut negocia prețul la carnea de miel și până la 14 lei pe kilogram, pentru că oferta a fost destul de bogată. Tot la capitolul avantaje să notăm că circulația în Timişoara a fost lejeră, ținând cont că cei care au posibilitatea să petreacă Paștile la sat au plecat deja de ieri, unii chiar de joi seara. Unde mai pui că de când avem două Moluri nu se mai înghesuie lumea doar într-o parte.

Dezavantajul major este că s-au epuizat din magazine o serie de produse specifice sărbătorilor de Paști: vopsea de ouă de pildă, se mai găsea doar culoarea galbenă, în cele mai multe locuri. Drojdia pentru cozonaci sau alte prăjituri era de asemenea marfă rară. Pâinea, care n-a mai lipsit demult de pe rafturile brutăriilor a fost și ea mai greu de găsit.

Oricum, operațiunea MOV s-a încheiat cu bine, așa că așteptăm să ne așezăm la masa de Paști și să ciocnim ouă roșii, după ce vom fi adus în case Sfânta Lumină a Învierii!

LĂSAȚI UN MESAJ