Acțiune de protest inedită a bicicliștilor din Timișoara. De ce vor să fie amendați dacă pedalează prin centrul orașului

375
biciclist

„Bicicliștii răi” care se plimbă pe străzile Timișoarei se pregătesc de protest. De data aceasta, vorbim de o acțiune cu totul inedită. Iubitorii mersului pe două roți au anunțat pe Facebook că intenționează să se plimbe prin centrul istoric, la începutul lunii martie, cu scopul de a primi cât mai multe amenzi pentru că nu respectă semnele de circulație.

Vă reamintim că administrația Robu a interzis accesul bicicletelor în centrul istoric, după ce mai mulți timișoreni au depus reclamații. Totuși, organizatorii acțiunii „Plimbare prin centrul istoric al Timișoarei pe biciclete” spun că intenționează să conteste toate amenzile primite în instanță. Se pare că a fost găsit și un avocat să facă acest lucru, în schimbul sumei de cel mult 1.000 de lei.

Vă invităm la o nouă plimbare de tip „flash mob” în centrul istoric al Timișoarei, de data aceasta PE biciclete. Scopul este să adunăm cât mai multe amenzi pentru nerespectarea semnelor de circulație plasate abuziv printr-o hotărâre a Comisiei de Circulație (este ilegal ca o hotărâre a Comisiei de Circulație să contrazică o hotărâre a Consiliului Local)„, scriu inițiatorii protestului pe Facebook.

Acțiunea are loc în data de 5 martie, între orele 16.00 – 18.00. Până vineri, la ora 15.00, au anunțat că vor participa la flashmob aproape 100 de persoane. „Mesajul acțiunii este simplu: legea este lege și trebuie respectată de toată lumea, fie ei edili șefi sau simpli cetățeni. De asemenea, cerem să fie încurajat comportamentul civilizat și sancționat comportamentul necivilizat. Nu este firesc să fie interzisă circulația bicicletelor într-un cartier întreg din cauză că poliția locală nu este capabilă să își facă treaba și să sancționeze cei câțiva „teribiliști„, conchid organizatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ