ACS-ul cere insolvența! Fosta prim-divizionară e aproape de desființare

149

ACS Poli cere insolvența la Tribunalul Timiș pentru a amâna datoriile existente. Gruparea din Liga a 2-a este practic la un pas de faliment.

Cel mai negru scenariu pare să se îndeplinească pentru ACS Poli; zvonurile care vorbeau de o destrămare definitivă a clubului o dată cu retrogradarea din Liga 1 par să se adeverească. Gruparea de liga secundă a cerut intrarea în insolvență din cauza datoriilor pe care le are în acest moment, măsură ce o poate proteja dar care îi anulează aproape orice șansă de a reveni în primul eșalon acolo unde se învârt bani serioși comparativ cu liga secundă.

Informația a apărut în mediul online după o consultare a portalului instanțelor de judecată și vorbește despre cererea făcută de ONG-ul ACS Poli către Tribunalul Timiș. În cazul unui răspuns favorabil din partea judecătorilor, gruparea va intra în insolvență și va obține amânarea datoriilor salariale către foștii jucători și angajați. Va fi impus un plan de reorganizare care ar trebui să o readucă pe linia de plutire la gruparea timișoreană. În caz contrar va urma declararea falimentului și închiderea clubului.

Reversul medaliei îl reprezintă interdicția de a promova pe care FRF o acordă cluburilor aflate în insolvență. Situația seamănă cu cea a echipei din Târgu Mureș, care în stagiunea trecută a intrat în faliment imediat după retrogradarea din Liga 1.

ACS Poli este organizată ca un ONG, iar membri fondatori sunt Primăria Timișoara, Consiliul Județean Timiș și Universitatea Politehnica. În această vară clubul a primit mai multe lovituri de la cei care au fondat ONG-ul, cea mai recentă din partea CJT-ului care a ordonat evacuarea de pe arena Dan Păltinișanu…

 

LĂSAȚI UN MESAJ