Trenul Timișoara-București s-a „topit” în gara Lugoj! Călătorii au înfruntat căldura insuportabilă Foto-Video

707

…Mai departe doar dacă se face rost de o locomotivă. Dacă tot e plină vară, căldură mare și alte beneficii ale unui anotimp capricios, mulți din cei ce-și pot permite, pleacă în binevenite concedii, vacanțe sau chiar călătorii de afaceri.

Dar nu toată lumea are nevoie de charter sau de autocare moderne până la destinație. Ce te faci dacă trebuie să ajungi la o oră două și mai ai și o gară chiar în localitate? Iei trenul. Pare cel mai sigur și spontat răspuns.

Așa a gândit și un cititor al ziarului nostru. Cu bagajele aferente și copiii frumos aranjați au așteptat în Gara de Nord din Timișoara celebrul tren ce face legătura cu Bucureștiul. Surpriză mare. A venit chiar la timp, (cu doar un sfert de oră întârziere!) și aparent era destul de aspectuos. Curățenie mare de lucea totul ca pe un tren de mare lux. Ce mai, trebuie să-și respecte rangul de inter-regio!

Dar surpriza avea să vină după nici o oră de mers. Ajunge trenul destul de bine în gara Lugoj. De unde, conform graficului, dă să plece. Aici începe peripeția demnă de călătorii din secolul al XIX-lea. Locomotiva o fi obosit. Nu mai voia nicicum să plece. După o oră de încercări de a pune în mișcare mașinăria, meșterii se declară neputincioși. Nu merge și pace! Ar trebui altă locomotivă. Și uite așa vrei, nu vrei, petreci o agreabilă oră și jumătate în tren admirând șinele din gara Lugoj.

Ghinionul face că niciun călător nu avea la el în bagaje o locomotivă de rezervă, să o împrumute mecanicului. Dacă ar fi fost prevăzători, ar fi împachetat una în valiză, că prinde bine la drum.

Povestea nu este de ani în urmă, ci acum în secolul XXI anul de grație 2018, ziua de 8 august. Adică chiar azi!

Nu se întâmplă pe ruta Dâlga-Ohaba, unde circulă mocănița, (dacă există un astfel de traseu!?), ci pe linia ce leagă Timișoara de București la un tren de rang înalt, unde călătorul este plin de speranțe că va circula civilizat. Și cu biletul plătit corect și în avans.

De asemenea, nu a bătut vântul sau viscolul, nu erau nici 48 de grade Celsius la umbră ca în țările tropicale. Nimic din toate acestea. Doar o banală călătorie cu o locomotivă defectă.

LĂSAȚI UN MESAJ