ACS Poli sau coșmarul în stare pură la final!

4485

ACS Poli s-a despărțit în genunchi de prima ligă, a pierdut și ultima bătălie a campionatului 2-3 cu CSMS Iași. Violeții încheie astfel poate cel mai slab sezon petrecut de o gruparea timișoreană în Liga 1.

Bănățenii își încheiaseră calculele cu prima ligă de fotbal după eșecul din runda precedentă, 0-5 la FC Voluntari. Astfel că ultima confruntare a stagiunii, cea contra lui CSMS Iași, putea reprezenta șansa lui Poli de a obține a doua victorie în play-out pentru propriul orgoliu. Un meci pe care violeții l-au abordat cu mulți juniori în teren din cauza problemelor de lot. Și cu multe improvizații, cea mai importantă fiind mutarea golgheterului Elek în centrul defensivei…

Elevii lui Ionuț Popa au întâlnit un adversar venit pe Bega după toate cele trei puncte ce i-ar fi adus prima poziție în play-out și posibila calificare în cupele europene. Iar moldovenii au profitat la maxim de naivitatea și slăbiciunile lui Poli obținând ceea ce și-au dorit cu două goluri marcate în ultimele minute.

Gazdele au deschis scorul printr-un gol superb marcat de Mailat cu o torpilă de la 25 de metri în minutul 20. Peste alte 20 de minute Nimely a fost servit excelent în fața porții de incursiunea lui Sorescu și s-a făcut 2-0. Oaspeții au redus din diferență înainte pauzei prin capul lui Golubovic. Și scorul barelor din prima repriză a fost favorabil lui Poli, Goga și Hernandez nimerind bara la fel ca Gheorghe.

În minutul 62 bănățenii au ratat șansa de a închide meciul după ce Goga l-a depășit pe portarul Grahovac dar nu a nimerit poarta goală… Dacă nu au marcat gazdele au făcut-o oaspeții de două ori în ultimele 10 minute. Mai întâi Cristea din apropiere, minutul 82, iar mai apoi Piccioni cu un șut frumos din afara careului, minutul 89. Scor final 2-3 și violeții încheie penultimii campionatul după un bilanț dezastruos în ultima parte: o victorie, 4 remize și 9 înfrângeri…

ACS Poli: Smaranda – Friedrich, Elek, Torres, Sorescu – Mailat, Hernandez (80, Oprea), Zicu (75, Bîrnoi), Croitoru, Goga (67, Velcotă) – Nimely.

LĂSAȚI UN MESAJ