Start la înscrierea la Bacalaureat pentru elevii din Timiș care termină liceul

1303

Absolvenții de liceu din județul Timiș, și nu numai, care se simt pregătiți să susțină Bacalaureat-ul sunt așteptați, în perioada următoare, să se și înscrie în cadrul primei sesiuni a examenului.

Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice anunță că înscrierea candidaților are loc în perioada 30 mai – 3 iunie. Înscrierile se fac atât pentru absolvenţii din anul şcolar 2015-2016, cât şi pentru cei din promoţiile anterioare, care nu au promovat examenul de bacalaureat.

Înscrierea candidaţilor pentru examenul de Bacalaureat se realizează, prin fişă-tip informatizată, la secretariatele liceelor pe care aceştia le-au absolvit.

Examenul de bacalaureat 2016 va debuta în 13 iunie, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, susţinută până în 15 iunie. Proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă va avea loc în perioada 15-17 iunie. Între 21-24 iunie se va desfăşura proba de evaluare a competenţelor digitale, urmată, între 27 iunie – 1 iulie, de proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Probele scrise ale sesiunii iunie-iulie vor începe pe data de 4 iulie, cu Limba şi literatura română (proba E)a) şi vor continua pe 5 iulie cu proba la Limba şi literatura maternă (proba E)b), pe 6 iulie cu proba obligatorie a profilului (proba E)c), iar pe 8 iulie cu proba la alegere a profilului şi specializării (proba E)d).

Afişarea rezultatelor se va face în data de 12 iulie (până în ora 16.00) şi, în aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţii (între orele 16:00-20:00), care urmează a fi soluţionate în perioada 13 – 15 iulie. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 16 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ