ACS Poli, șansă pentru istorie

304

Pe Arena Națională, în nocturna de sâmbătă, ACS Poli va susține cel mai important meci din scurta istorie a clubului. Finala Cupei Ligii, cu Dinamo.

Sigur că timișorenii sunt outsideri. Sigur că sunt obosiți, după un sezon impresionant, dus pe toate cele trei fronturi, iată, până spre final.

Calificarea în finala Cupei României era pierdută încă din prima manșă, o ”remontada” după un 1-4 cu Astra lui Șumudică, Budescu și Săpunaru fiind aproape imposibilă. Și a fost înfrângere la trei goluri și-n retur, 0-3 cu mulți tineri, unii încă juniori, în teren. Menajarea titularilor a fost, în aceste condiții, logică.

Deloc logică însă atitudinea din ultima vreme a antrenorului Ionuț Popa.

Mustăciosul din Pesac a reușit un sezon incredibil cu alb-violeții de primă ligă. A pornit cu o piatră de moară agățată de gât, cele 14 puncte de penalizare, și e acum pe loc neretrogradabil. Plus parcursul de excepție din cele două cupe. În Cupa Ligii, să ne reamintim, prima eliminată a fost chiar Viitorul lui Hagi, încununată acum, spre disperarea haterilor, campioană națională.

În ultimul timp, mister Popa vede în jur doar conspirații și tot atacă faptul că echipa sa e programată să joace din trei în trei zile. Pentru a fi corecți, trebuie să spunem că, în condițiile date, nici nu putea fi altfel. ACS Poli e singura echipă prezentă încă, în această săptămână, în toate cele trei competiții! A căuta dușmani acolo unde nu sunt poate fi doar o strategie a antrenorului. Amenințările puerile cu trimiterea echipei de juniori sau cu neprezentarea la finala Cupei Ligii sunt doar povești de adormit copiii.

Această finală poate aduce clubului ceea ce nici nu visa acum cinci ani, când s-a înființat: primul trofeu. E drept, doar într-o cupă de interes secundar, dar totuși Cupa Ligii! Competiție în care n-a fost niciodată în finală vreo echipă din Banat, și aici luăm în considere și edițiile disputate înainte de noul ciclu, anual, demarat în 2014.

Sâmbătă, în nocturna de pe frumoasa Arena Națională, ACS Poli are o șansă uriașă. Să ne amintim de Poli – Steaua, finala Cupei României 1980…

LĂSAȚI UN MESAJ