Accidentul din Pasajul Popa Șapcă, analizat pe Facebook. Semaforul nu este vizibil

251

Accidentul de vineri, din Pasajul Popa Șapcă, a aprins spiritele în Timișoara. Șoferii au analizat incidentul pe Facebook și susțin că semaforul de la intrarea în pasaj nu este vizibil și abia în ultimul moment poate fi văzută culoarea roșie. Pe grupul „Cetățean în Timișoara. Pretențios”, s-a făcut o analiză a situației. Mai mult, administratorii grupului spun că au făcut și sesizare la Primăria din Timișoara prin care atrag atenția asupra pericolului de la intrarea în pasaj, dar fără rezultat.

Iată postarea: „O viteză de 50 de km / h înseamnă 14 metri / secundă. Semaforul de deasupra benzii se vede complet (pentru a observa culoarea roșie aflată în partea superioară a semaforului) cu vreo 30 de metri înainte de intersecție. Asta înseamnă că șoferul are vreo 2 secunde pentru a observa semaforul, a reacționa și a opri. A se observa următoarele: 1. Șoferul din mașina vișinie oprește brusc, cel mai probabil pentru că vede semaforul în ultimul moment. 2. Șoferul din mașina albă aflată în imediata apropiere în spatele celei vișinii – conducând conform indicațiilor lui Nicolae Robu (‘unda verde nu merge din cauza celor care conduc ca niște babe’) – este nevoit să oprească brusc și iese din bandă pentru a evita mașina vișinie. 3. De pe sensul opus vine mașina roșie care n-are timp să evite mașina albă ieșită în banda sa. Să se stabilească vinovatul pentru producerea accidentului. Precizare: am sesizat Primăria prin aplicația electronică încă din 26 iunie 2018 cu privire la poziționarea improprie a semafoarelor din această intersecție (vedeți snapshot în comentarii). Sesizarea este „în lucru” de pe atunci. Mai mult, am fost la o întâlnire a primarului cu cetățenii organizată în campania electorală și i-am atras atenția că proiectarea este defectuoasă și că generează pericole”.

 Vă amintim că vineri, un bărbat de 30 de ani a condus un autoturism pe strada Popa Șapcă înspre Punctele Cardinale, iar la un moment dat a pătruns pe sensul opus de mers intrând în coliziune cu un autoturism condus de o femeie, de 55 de ani. În urma impactului, autoturismul condus de femeia de 55 de ani, s-a răsturnat, iar celălalt a intrat în coliziune cu un alt autoturism, ce era staționat la semafor. Șoferița de 55 de ani, a fost rănită și transportată la spital.

LĂSAȚI UN MESAJ