20.7 C
Timișoara
miercuri 29 mai 2024

A venit vremea bilanțului cicliștilor, ultima tură

Tot ce e bun se termină prea repede. Așa e și cu turele cicliste ce s-au desfășurat în această vară. A sosit momentul ultimei ieșiri cicliste. Din fericire este ultima în această organizare pe acest an. Cine a prins gustul poate continua singur sau în grupuri mai mici. Iar din primăvară toți sunt așteptați din nou să bată șaua ca să priceapă cine trebuie.

Această tură bănățeană este a ultima dintr-o serie de 6 care au loc în acest an, turele cicliste bănățene fiind deja tradiționale în cadrul campaniei „Verde pentru Biciclete”, primele de acest gen desfășurându-se în 2009. Scopul este de încuraja mișcarea în aer liber, de face cunoscute împrejurimile verzi ale Timişoarei şi de a petrece timp de calitate, bucurându-se cu toții de natură şi de o plimbare pe bicicletă.

Verde pentru Biciclete organizează sâmbătă, 24 septembrie, cea de-a şasea tură bănățeană din acest an. Locul de întâlnire este stația de autobuz de la AEM, ora 09:00.

Sunt invitați toţi bicicliștii să vină de la ora 09:30 pe traseul: AEM – Urseni – Moșnița Nouă – Moșnița Veche – Bucovăț – Bazoşu Nou (Parcul Dendrologic) – retur. Lungimea traseului este de aproximativ 50-60 km, durata de parcurgere fiind de aproximativ 6 ore. În timpul turei, se vor face popasuri de regrupare precum şi de realimentare cu apă şi mâncare, după caz. Va fi o tură cu grad de dificultate mediu. Se recomandă participarea bicicliștilor cu antrenament, experiență și cu o stare de sănătate bună.

Este un traseu accesibil tuturor tipurilor de biciclete, însă corespunzător echipate şi este recomandată purtarea căştii de protecție şi/sau a vestei reflectorizante. Ar fi indicat ca participanții să aibă la purtător obligatoriu camere de bicicletă de schimb, pălării/șepci, protecție solară, mâncare și apă. Voia bună este de aemenea obligatorie!

Pentru cine dorește detalii în plus, poate suna la numărul de telefon: 0741202162, persoană de contact: Sergiu Agoston, coordonatorul Turelelor Cicliste Bănățene.

“Verde pentru biciclete” este o mişcare pentru pedalare aflată în organizarea Rominei Faur și susţinută de Fundaţia Bega.

1 COMENTARIU

  1. Bravo! felicirati pentru initiativa1 avem nevoie de astfel de evenimente pentru a incuraja cat mai mult oamenii sa mearga pe biciclete. este cea mai buna alternativa de transport, iar acest lucru ne este deja dovedit de multe alte tari in care mersul pe bicicleta face parte din viata de zi cu zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :