A preferat să repete un an de școală pentru a-și urma visul. Povestea unuia dintre cei mai tineri militari. Video

2213

De ziua în care Armata Română a fost prezentă în mijlocul celor curioși de a vedea ultimele ei noutăți în public, a atras atenția și un adolescent în ținută militară. E poate unul din cei mai tineri militari din cei ce au împânzit centrul comercial.

Cu o frumoasă ținută ostășească ce-i dezvăluie apartenența la unul din cele mai prestigioase licee militare din țară a atras toate privirile din jur.

Elevul fruntaș, Cătălin Dragomirescu, este cursant în clasa a zecea al Colegiului Național Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova. Aici învață ca orice tânăr de vârsta lui la materiile obișnuite de liceu, dar în același timp se pregătește pentru o viitoare carieră în rândul forțelor armate. Nu știe încă cu precizie care va fi specializarea viitoare, dar vrea cu orice preț să acceadă la Academia Militară. De loc este din Peciu Nou, dar a plecat departe de casă pentru a-și realiza visul. Ambiția este poate calitatea care-l caracterizează cel mai mult pe elevul nostru. Dragostea de cariera armelor precis a moștenit-o de la tatăl său care, la rândul său, a slujit ca subofițer militar mulți ani.

A încercat după clasa a opta să ajungă elev al liceului militar din Alba-Iulia împreună cu sora sa geamănă. Soarta i-a fost mai puțin favorabilă. Din diverse motive a fost respins. Asta l-a ambiționat și mai tare. A făcut clasa a noua „în civilie”, după cum spune, după care a plecat la Craiova unde a fost admis din nou în clasa a noua. Practic, s-a auto-lăsat repetent un an doar ca să poată urma școala ce și-a dorit-o de mic copil.

Dintre toate armele și materialele militare expuse nu prea a avut timp prea mult să le cunoască. La început elevii militari se apleacă mai asupra studiului, iar partea militară o vor studia în clasele mai mari. Așa că a urmărit cu același interes ca și cei mici explicațiile soldaților de la diferitele ateliere cu echipamente.

La întrebarea despre cum împacă viața cazonă cu cele firești unui adolescent ce mai vrea să iasă în oraș și să se mai distreze cu cei de o generație cu el, a răspuns simplu că este posibil totul.

„Dacă îți dorești foarte mult reușești. E timp în week-end, pe zi să ieși în oraș să te întâlnești cu prietenii la un suc. Se împacă foarte bine din punctul meu de vedere cu viața militară”, a spus tânărul.

LĂSAȚI UN MESAJ