Parcă sunt sălbatici! Ce au putut face câțiva vandali într-un parc din Arad

251

Imagini dezolante în Parcul Eminescu, care a căzut pradă vandalilor din Arad la sfârşitul săptămânii. Aceştia şi-au făcut de cap vineri seara când au distrus mai multe bănci şi scaune amplasate în parc, pe care le-au mutat pe soclul monumentului dedicat eroilor.

O bancă şi două scaune au fost luate din zona meselor de Şah si urcate pe soclul monumentului din mijlocul parcului iar apoi au fost rupte în bucăţi şi abandonate în batjocură lângă cruce.

Rupte au fost nu doar scândurile, ci şi suportul metalic al băncilor şi scaunelor astfel că acestea nu mai pot fi reparate printr-o simplă înlocuire a lemnului şi trebuiesc înlocuite în totalitate.

Bănuiţi sunt mai mulţi adolescenţi care se întâlnesc periodic lângă monumentul din parc, monument vandalizat sistematic prin înscrisuri şi scrijelituri cu spray-uri, carioci permanente şi alte corpuri dure care lasă urme vizibile pe soclul de marmură neagră.

Monumentul este una din operele arhitectului arădean Silvestru Rafiroiu, unul din primii reprezentanţi ai curentului modernist în zona de vest a ţării, şi a fost realizat în 1936 după planul arhitectului şef al oraşului, Silvestru Rafiroiu, în memoria preoţilor martiri ortodocşi români din 1918-1919.

Iniţial, crucea a fost ridicată în Piaţa Podgoria, fiind înlăturată de autorităţile comuniste în anii 1960. Timp de 30 de ani a fost păstrată în mănăstirea Gai  fiind restaurată în anii 1990 şi mutată în centrul Aradului, în parcul Eminescu.

Poliţia locală a luat la cunoştiinţă incidentul iar acum îi caută pe făptaşii care odată identificaţi, vor fi amendaţi şi obligaţi să plătească înlocuirea mobilierul stradal distrus din propriul buzunar.

Mai multe imagini, pe ghidularadean.ro

LĂSAȚI UN MESAJ