10.2 C
Timișoara
luni 2 octombrie 2023

A fost semnat contractul pentru extinderea la patru benzi a drumului prin Dumbrăvița | FOTO-VIDEO

A fost semnat azi contractul cu Societatea Strabag pentru execuția lucrărilor de extindere la patru benzi a Lotului 1 (km 2+725 – 5+800 – Dumbrăvița). Astfel că Strabag va realiza drumul dintre Timișoara și Autostrada Vestului, prin Dumbravița și Giarmata.

Lucrările trebuie însă realizate în ritm alert, astfel încât să fie gata până la finalul anului.

Consiliul Județean Timiș a reziliat contractul anterior și a organizat o nouă licitație, iar în 22 martie a predat amplasamentul către noul constructor.

Pe acest amplasament, în Dumbrăvița, după semnarea contractului, vom da săptămâna viitoare ordinul de începere a lucrărilor, urmând ca apoi să predăm efectiv amplasamentul cu tot ceea ce înseamnă el către constructor și să înceapă deja partea de organizare de șantier și lucrările efective pe teren. Este un proiect cu finanțare europeană care va avea un impact pozitiv în întreaga comunitate, nu doar cea din Dumbrăvița și Giarmata, care sunt traversate de acest drum județean, și mă refer la întreaga comunitate din nordul municipiului reședință de județ. Vom avea o fluidizare a traficului și nu mai discutăm deja de termene nerezonabile sau nerealiste sau care nu se respectă, discutăm deja de un orizont clar de timp, bazat pe experiența recentă și mai apropiată a unor lucrări executate în termen de către acest constructor. În consecință, nu vom pierde niciun euro din acest din acest proiect, iar conform normativelor europene noi mai putem continua proiectele până la 30 iunie 2024, dar pe finanțarea noastră sau acele cheltuieli care sunt oricum neeligibile din banii europeni, așa cum am spus-o încă de la început, dar mulți n-au crezut,  a transmis presedintele CJ Timis, Alin Nica.

Un proiect foarte interesant pentru noi, cu un termen la fel de strâns ca și contractul pe care deja îl avem în execuție. Aș dori să-i ofer garanția, domnule președinte și celor de la Consiliul Județean și nu numai și totul participanților, cetățenilor, că ne vom duce contractul în condițiile clar stabilite la îndeplinire, a explicat Cătălin Flămânzeanu, reprezentantul firmei Strabag.

Reamintim, circulația pe porțiunea parțial modernizată din DJ691, în zona nodului cu A1 de la Giarmata, a fost redeschisă în 27 mai. Șoferii pot circula, astfel, pe aproximativ 2,2 km din tronson, de la coborârea de pe Autostrada A1 până la girația de la intrarea în Giarmata.

Sursa: https://www.observatordetimis.ro/

Alte subiecte :

Înfrățirea între două orașe europene Gera și Timișoara trăiește prin colaborarea concretă a instituțiilor și a oamenilor

La Primăria Municipiului Timișoara a avut loc ceremonia de aniversare a 25 de ani de înfrățire între orașul nostru și Gera (Germania). Evenimentul s-a...

Lupta pentru palatele Timișoarei, preluate dubios de anumite familii de romi, rămâne în ,,suspense!”

Momiță Bona, proprietarul palatului de pe Bulevardul C.D. Loga 52, trecut în proprietatea statului român, îl acuză pe primarul Dominic Fritz de discriminare și...

Crimă oribilă la Timișoara

Citește și :